Home > Branded content > Orthomensa focust op ziektepreventie met gezonde voeding en supplementen

Orthomensa focust op ziektepreventie met gezonde voeding en supplementen

Elke dag vitamine C, een capsuletje visolie en een calciumtabletje voor sterke botten. De halve wereld slikt vitaminepillen of andere voedingssupplementen om zo lang mogelijk fit en gezond te blijven. „Vanuit een wildgroei aan informatie denken mensen goed bezig te zijn,” weet orthomoleculair arts Christine Vanduren. „In werkelijkheid geven ze vaak tientallen euro’s uit aan supplementen die niet werken. Omdat ze bijvoorbeeld inactieve mineralen en vitamines bevatten of in de verkeerde dosering worden genomen.”

Individueel Gezondheidsplan
Christine Vanduren volgde de opleiding orthomoleculaire geneeskunde, maar is tevens basisarts en deed twintig jaar onderzoek naar de werking van geneesmiddelen. In 2016 startte ze Orthomensa. In deze aangename privépraktijk adviseert ze aan de hand van een individueel gezondheidsplan wat mensen wél nodig hebben om hun eigen gezondheid te optimaliseren en daarmee risico’s op ziektes als diabetes, allergieën en hart- en vaatziekten te beperken „De basis is altijd: gezonde voeding, voldoende nachtrust, beweging en een mentaal evenwicht. En zeker! Supplementen met extra vitamines, mineralen en vetzuren zijn hard nodig om tekorten in onze dagelijkse voeding aan te vullen. Maar de juiste dosis, soort en combinatie van supplementen luistert zeer nauw. En daarom is een goede begeleiding essentieel.”

Bloed- en urineonderzoek
Geen mens is hetzelfde. Om te weten bij welke voeding en supplementen haar cliënten precies baat zullen hebben, bevat het gezondheidsplan van Orthomensa een bloed- en urineonderzoek. Als daar aanleiding toe is, aangevuld met radiologische en cardiologisch onderzoek door erkende medici. „Als basisarts kan ik de uitslagen goed interpreteren. Ze maken duidelijk welke processen in het lichaam haperen of beter kunnen. En brengen ook eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht.”Zo ziet Christine Vanduren veel mensen met cholesterolproblemen of een hoge suikerspiegel. „Door goede voeding, eventueel aangevuld met doelgerichte supplementen, kun je de cholesterolhuishouding en suikerspiegel vaak perfect normaliseren. En zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen. Wat ik vaak terug hoor, is dat mensen zich energieker gaan voelen als ze hun voeding en leefstijl aanpassen. En het mooie is: als de metabole gezondheid op orde is, volgen dat streefgewicht en die mooie huid vanzelf.”

Orthomensa
Breeërsteenweg 229
3640 Kinrooi, België
www.orthomensa.com

_____________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu