Home > Health > Nuttige tools en rituelen in een wellness-rugzakje

Nuttige tools en rituelen in een wellness-rugzakje

Dit is het allereerste stuk van mij als gloednieuwe healthblogger van Chapeau. Vanaf nu mag ik het lezerspubliek maandelijks inspireren op vlak van gezondheid. Een opdracht die me een enorme energieboost geeft!

Wie ben je? Wat doe je? En in welke hoedanigheid schrijf je deze blog? Dat waren de vragen die erbij hoorden. Interessante vragen. Vragen die me even aan het denken zetten. Maar ook niet te lang. Al snel begon ik te typen en verschenen de antwoorden vlotjes op mijn scherm. Lees je mee?

Ik ben Marjolein. 37 jaar. Ik woon in een gezellig huis, in het Belgisch-Limburgse Stokkem, vlakbij natuurdomein Negenoord, waar ik wekelijks wel een keertje ‘hallo’ ga zeggen tegen de runderen en paarden die er rondlopen. Mijn leven deel ik er met mijn partner in crime, Luc. Ja, ik prijs me very lucky met hem aan mijn zijde.

Sinds juni dit jaar ben ik de kersverse CEO van Gervi. Een wellnessbedrijf met een hoofdzetel in Maasmechelen en acht filialen verspreid over Vlaanderen. Onze missie? Onze klanten ondersteunen in hun zoektocht naar hun ideale lifestyle door het aanreiken van wellness- en outdoor living-oplossingen.

Een missie die mij zeer nauw aan het hart ligt, want ik heb zelf de impact van lifestyle mogen ervaren op mijn levenskwaliteit.

Als jonge twintiger voelde ik me niet altijd even goed in mijn vel. Na een relatiebreuk ergens rond mijn dertigste, was ik even de pedalen kwijt. Ik ging actief op zoek naar wat ik zelf kon doen om mijn welzijn opnieuw te verhogen. Ik wilde niet langer louter ‘slachtoffer’ zijn van situaties die mij overvielen in het leven. Dus ging ik op zoek naar de tools om mijn leven zelf richting te geven en goed voor mezelf te zorgen.

Tien jaar later kan ik met vertrouwen zeggen dat ik een heleboel tools heb verzameld in mijn ‘wellness’ rugzakje. Welke situatie zich ook aandient, ik weet dat ik kan terugvallen op rituelen die mij kracht geven als het moeilijker gaat. Maar ook: rituelen die me inner peace en geluk doen ervaren.

Als CEO heb ik bovendien de rotsvaste overtuiging dat ik, als ik dagelijks op de werkvloer wil komen opdagen als de beste versie van mezelf, zo’n self-care practice niet enkel leuk, maar ooknoodzakelijk is.

Blijft de vraag in welke hoedanigheid ik deze blog schrijf. Ik ben een wellness-onderneemster! Dagelijks ben ik bezig met het welzijn van onze klanten. Maar inmiddels ben ik ook een ervaringsdeskundige op het vlak van wellness.

Door de jaren heen las ik ontelbaar veel boeken over dit onderwerp en beluisterde ik alle podcasts die er maar te vinden waren. Daarnaast probeerde ik heel wat health tips zelf uit. Die zoektocht leidde tot mijn eigen persoonlijke wellness lifestyle die ik nu ‘leef’.

In de blogs die volgen deel ik graag – stukje voor stukje – mijn wellness journey met je en nodig ik je uit om zelf de jouwe te creëren.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.