Home > Health > Nostalgie in Frankrijk

Nostalgie in Frankrijk

Auteur: Jo Cortenraedt

Voor liefhebbers van Frankrijk een feest van herkenning, het boek Traces & Tracés van Rob Verbeek en Carl Lücker. Beiden uit Limburg: de een fotografeert en vertelt verhalen, de ander schildert en illustreert. Het boek is als het ware een reis door het Frankrijk van de jaren zestig en zeventig. Met in de hoofdrol grote maar grotendeels verweerde en soms half overgeschilderde reclames op oude muren. Met merken zoals Perrier, Vichy, Dubonnet, Hubertine, Cognac Martell, Courvoisier en Esso. Met schilderingen en illustraties om de Franse romantiek te onderstrepen. En met uitstapjes naar de wijnstreken en andere dromerige landschappen middels persoonlijke verhalen en gedichten.

Het is geen reiswijzer, geen praktische gids, maar een reis terug in de tijd voor de ware liefhebber, die zich nog de zwarte Traction herinnert als sierlijke Franse auto, of de Solex, het kleine brommertje. Een kunstzinnig boek, mooi om met een glas Franse wijn bij weg te dromen.

Foto’s: Rob Verbeek en Shutterstock

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.