Home > Health > Nieuwe MTB-route over D’n Observant

Nieuwe MTB-route over D’n Observant

Met ingang van vandaag is Zuid-Limburg een nieuwe MTB-route rijker. De Sint-Pietersberg MTB-route is een uitdagende mountainbikeroute die is aangelegd op de flanken van de heuvel D’n Observant. Het parcours sluit aan op het rondje Riemst even verderop in België. Hiermee is er een nieuwe connectie gecreëerd tussen het reeds bestaande mountainbikenetwerk Euregio (B) en de mountainbikeroutes in Zuid-Limburg (NL).

De Sint-Pietersberg MTB-route is de 18e officiële MTB-route in Zuid-Limburg. Nummer 17, de NK MTB-route Landgraaf, werd eerder dit jaar geopend voor het publiek.

De totale lengte van de Sint Pietersberg MTB-route is 17 kilometer, waarvan bijna 6 kilometer over D’n Observant voeren. Het overige stuk voert  rond de gemeente Riemst, waardoor de route grensoverschrijdend is.

Volgens VVV Zuid-Limburg is het korte stuk een pittig traject dat vooral geschikt is voor de gevorderde mountainbiker. Het Nederlandse gedeelte van de route is dan ook aangelegd in samenwerking met oud- wereldkampioen mountainbiken Patrick Jansen, die internationaal bekendstaat als de mountainbike-specialist op dit vlak. De trail heeft een uitdagend en meanderend karakter.

Het parcours start vanaf de parkeerplaats bij Chalet D’n Observant en is bewegwijzerd met de bekende (groene) mountainbikebordjes. Via kronkelende singletracks zal de mountainbiker zijn weg naar boven vinden en uiteindelijk beloond worden met een grandioos uitzicht over de regio.

Eerder dit jaar werd rond de Wilhelminaberg in Landgraaf de NK Route geopend voor publiek, een variant op het NK Parcours 2017. Deze korte route is technisch zeer uitdagend, met enkele zeer steile lastige klimmetjes en afdalingen en dus eveneens vooral geschikt voor de gevorderde mountainbiker.

De route is gemarkeerd middels witte bordjes en het rode MTB-logo en de tekst ‘NK 2017’. De startlocatie is achter de manege bij de Overstehofweg in Landgraaf.  De route is ook te combineren met de overige vier Parkstad MTB-routes.

De nieuwe trajecten in Maastricht en Landgraaf zijn vanaf heden via een bijlage opgenomen bij de Zuid-Limburgse MTB-routekaart, waarop de overige 16 routes vermeld staan. Deze kaart is voor € 4,95 verkrijgbaar bij de VVV-Vestigingen en via de webshop www.limburgwinkel.nl.

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu