Home > Health > Nieuw in Maastricht: Dynamische Reformer Pilates bij ZES Boutique Studio

Nieuw in Maastricht: Dynamische Reformer Pilates bij ZES Boutique Studio

In Londen is het een regelrechte hit: Dynamische Reformer Pilates. Dat is een vorm van Pilates waarbij gebruikgemaakt wordt van een ‘reformer’, een fitnessapparaat/stretch bank voor een meer uitdagende, unieke work-out waarbij de kern van het lichaam door het gebruik van gewichtjes, toning balls en een fitness circle constant extra wordt uitgedaagd.

Celebrities en modellen zweren er bij en vanaf dit voorjaar kun je het zelf ook ervaren. Dan opent in Maastricht ZES Boutique Studio, een unieke boutique gym waar je deze nieuwe vorm van Reformer Pilates met alle zintuigen kunt ervaren. 

Dynamische Reformer Pilates

Je lichaam vanuit je core versterken, dat is de gedachte achter Pilates. Zo wordt je lichaam niet alleen sterker maar ook leniger, met een verbeterde houding en vermindering van lichamelijke klachten tot gevolg. 

Dynamische Reformer Pilates is eigenlijk Pilates 2.0: waar je bij ‘gewone’ Pilates bent aangewezen op een matje en je eigen spierkracht, maak je bij Dynamische Reformer Pilates gebruik van een reformer. Dat is een apparaat waar je u tegen zegt, compleet met springveren, touwen en een trampoline die zorgen voor meer dynamiek en veiligheid tijdens je work-out. Op deze reformer is valsspelen geen optie: je lichaam wordt als het ware gedwongen de juiste spiergroepen te gebruiken waardoor de work-out veel intensiever en effectiever wordt. 

Je zult dan ook veel sneller resultaat – denk aan mooie lange spieren, sterke bilspieren, minder rugpijn en een verbeterde lichaamshouding – merken. Geen wonder dat fotomodellen, celebrities en zelfs voetballers erbij zweren. 

Maar Dynamische Reformer Pilates is er niet alleen voor topmodellen of voetballers, in tegenstelling: de reformer biedt juist tal van mogelijkheden waardoor iedereen hem (veilig) kan gebruiken. Van tieners tot actieve 60+ers: voor elke doelgroep zijn er groeps én privélessen waarin rekening wordt gehouden met het bewegingsbereik en de needs van de betreffende doelgroep. 

ZES Boutique Studio 

In Maastricht mag Dynamische Reformer Pilates dan relatief nieuw zijn; Petra Bekkerin is er al jaren mee bekend. De van origine Nederlandse onderneemster woonde de afgelopen acht jaar in Londen waar ze een succesvolle Reformer Pilates studio runde. ,,Door de Brexit hebben we besloten terug te gaan naar Nederland. De keuze viel op Maastricht, de stad waar ik jaren geleden als studente al een beetje verliefd op werd.”

Hier zet ze haar grote passie – mensen op een duurzame wijze in een duurzaam ontworpen omgeving helpen – voort: dit voorjaar openen aan de Brusselsestraat in Maastricht de deuren van ZES Boutique Studio, een naam die is gebaseerd op het aantal reformers in de studio. 

,,Persoonlijke aandacht staat centraal bij ZES, daarom hebben we gekozen voor een opzet met veel ruimte tussen de reformers. Daarbij is er bewust gekozen om een veilige, coronaproof-setting te creëren!’’

Praktisch

ZES Boutique Studio opent zodra alle Nederlandse gyms ook weer open mogen. Vanaf dan is iedereen welkom op de eerste verdieping aan de Brusselsestraat 74 in Maastricht voor een intro les. Na de eerste les overtuigd? Bij ZES geen lidmaatschappen, maar pay as you go of een prijzenplan, aan jou de keuze!

Brusselsestraat 74 (eerste verdieping), Maastricht (NL) – zes-maastricht.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu