Home > Culinair > Mijn favoriete plekjes in Barcelona

Mijn favoriete plekjes in Barcelona

Auteur: Christina Janssen

Barcelona is mijn go-to voor de ideale combinatie tussen strand, zee en het bruisende stadsleven. Twee weken terug was het dan ook weer zover. Even een paar dagen genieten van deze mooie stad, die zoveel te bieden heeft. Hier kun je een paar van mijn favoriete hotspots vinden waar ik graag ga eten. 

#1 Brunch & Cake Barcelona

Eerder dit jaar was ik al eens bij Brunch & Cake dichtbij de universiteit van Barcelona. Dit keer zijn we de vestiging in de buurt van het strand (Barceloneta) gaan opzoeken.

Je kunt bij Brunch and Cake terecht voor heerlijke lunch- en ontbijtgerechten. Wanneer je over de feed van het Instagram account @brunchandcake scrolt, zie je dan ook een kleurrijke content met super leuke kommetjes, borden en gezonde gerechten. Foodblogger heaven zeg maar.

We hebben genoten van blauwe bessen yoghurt met vers fruit en huisgemaakte granola. Plus nog een grote kom met nog meer lekkers zoals dragon fruit. Ook hadden we een lekkere smoothie (tropical en aardbei) met natuurlijk koffie. Eigenlijk een beetje te veel. Maar je weet hoe dat gaat op vakantie.

 

#2 Picnic restaurant El Born

 

Dit heerlijke restaurantje ligt rustig gelegen op de hoek van Carrer del Comerc en Passeig de Picasso. Vlakbij Parc de la Cittadella.

Ik zag laatst deze bovenstaande pancakes al eens voorbij komen op het Instagram profiel van @eatinbcn dat ik al een tijdje volg. Ik wist dan ook zeker dat ik deze een keer van dichtbij wilde zien… Het was wel een verassing dat ze koud geserveerd werden. Dit had ik niet verwacht en maakte het naar mijn idee iets minder lekker dan verwacht.

 

Zoals gezegd naar dit leuke plekje gegaan en deze pannenkoekjes besteld als lunch. Ook bestelden we deze gebakken tomaten zoals je kunt zien op de foto. Erg apart maar lekker!

 

Het restaurant is niet erg groot en het terras heeft maar plek voor ongeveer acht personen. Met wat geluk kun je dus genieten van de buitenlucht, maar ook binnen is het erg gezellig.

 

#3 Makamaka Beach Burger

Iedereen houdt van een lekkere burger. Na een lange dag in het zand gingen wij naar Makamaka in Barcelona. Deze hippe tent staat bekend om zijn heerlijke burgers en goede cocktails. Je kunt heerlijk zitten op het terras of binnen in de bar met een zomerse turflook. 

Beiden kozen we voor een burger met augurk en komkommer. Zo lekker! Hij ziet er heel eenvoudig uit maar zo smaakt hij zeker niet. De burgers van makamaka zijn niet te groot en gelukkig ook niet zo heel vettig. Dit was erg fijn.

  

Makamaka Beach Burgers Café ligt twee minuten lopen vanaf Playa de San Sebastián. Je loopt er eigenlijk langs als je vanaf de haven naar het strand wandeld via de hoofdweg. Ik ben fan!

 

#4 Flax and Kale

Flax and Kale is een ‘flexitarian’ restaurant. Als je ‘flexitarian’ bent dan betekent het eigenlijk dat je half vegetarisch bent en occasioneel eens wat vlees eet. 

Zelf ben ik helemaal geen vegetariër, dit was dan ook niet de reden waarom we naar dit restaurant zijn gegaan. Het was puur voor de frisse sfeer en nieuwe gerechten die nooit eerder bij mij op zijn gekomen. Het was dan ook echt inspiratie die ik op dat moment kon opdoen.

Toen ik de kaart van dit restaurant las, werd ik spontaan gelukkig. Zoveel goede ideeën en veel variatie. Als je even geen inspiratie meer hebt voor in je eigen keuken zou ik even de menukaart downloaden. Op de foto kun je de roze minihamburgers zien, die gemaakt zijn van onder meer bieten. Deze foto heb ik twee jaar geleden gemaakt, maar ik geloof zijn deze hamburgertjes nog steeds op de kaart.

Dit keer genoot ik van toast met avocado die je hier boven kunt zien. Zeker de lekkerste die ik tot nu toe heb gehad. 

Dus mocht je ooit in Barcelona zijn, ga dan alsjeblieft hier naar toe. Ook al is het maar om even naar binnen te spieken. Flax and Kale ligt op Carrer del Tallers.    

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.