Home > Health > MEES Meals: chefs maaltijd vers aan huis

MEES Meals: chefs maaltijd vers aan huis

Auteur: Ellis Visser

Kant-en-klaarmaaltijden. Je hebt er waarschijnlijk dezelfde gedachte bij als ik. Plastic bakje, net niet genoeg, smaakloos en ongezond. Zo koop je ze ook in de winkel. In mijn studententijd wilde ik dat wel eens doen, ik kocht macaroni met iets dat op rode saus met gehakt moest lijken. In diezelfde tijd kocht ik ook stokbroden met kruidenboter erin en soep uit blik. Nu kan ik me daar niks meer bij voorstellen. Ik kook het liefst vers, met veel groenten en een keer in de zoveel tijd een stukje vlees of vis. Maar ook mij lukt het niet altijd om vers te koken. Daar zijn mooie oplossingen voor. Pizza, friet of de Thai. Maar deze ongezonde maaltijden komen er bij mij door de week niet in. Cateraar van Melick heeft een oplossing bedacht voor mensen zoals ik. Mensen met weinig tijd, die toch lekker, gezond en verantwoord willen eten: De MEES Meals. Ik mocht een aantal maaltijden proeven.

Voedingsdeskundige
MEES Meals zijn vers bereide, gezonde, kant-en-klaarmaaltijden, bereid door de chef-koks van Van Melick. Alle gerechten zijn zorgvuldig samengesteld in samenwerking met een voedingsdeskundige, wat ik bijzonder vind voor een kant-en-klaarmaaltijd. De deskundige checkt de maaltijden op voldoende vezels, vitamines en kijkt naar de hoeveelheid calorieën in een maaltijd. Kant-en-klaar, maar toch zo gezond mogelijk. Op de website van MEES Meals heb je keuze uit 16 verschillende gerechten en bestel je met één klik zo je verse maaltijden.

Ik koos voor een vegetarische maaltijd en nog drie maaltijden met vlees. De foto’s van de gerechten zien er supersmakelijk uit en de informatie die erbij geleverd wordt is precies genoeg om je keuze gemakkelijk te maken. Er staat duidelijk bij of het om een vlees/vis/vega of sportmaaltijd gaat. Van de vier maaltijden die ik bestelde waren er drie een sportmaaltijd. Wanneer je op een gerecht klikt staat er precies welke ingrediënten erin zitten en de verdeling van de macro’s (koolhydraten, vet, eiwitten). Dit geeft voor mij aan dat ze bij MEES Meals wel weten waar ze mee bezig zijn.

Tot aan de deur
Zodra ik mijn maaltijden heb besteld, krijg ik een berichtje van de vervoerder met daarin een zogeheten track & trace-link. Op donderdag komt hij tussen 18.00 en 22.00 uur en ik kan hem de hele dag volgen zodat ik precies weet wanneer ik thuis moet zijn. Als het moment daar is komt de chauffeur met een grote zwarte koelbox met daarin een MEES Meals doos en een hele hoop koelelementen. De koelbox gaat mee terug en de doos is voor mij. Nieuwsgierig als ik ben pak ik direct de doos uit. Er zitten vier verschillende doosjes in en ik herken de gerechten die ik besteld heb.

Honger
De maaltijden komen rond 19.00 aan. Ik heb er speciaal op zitten wachten en dus nog niet gegeten. Honger dus! Ik kan niet wachten om een maaltijd te proberen. Mijn keuze valt op de Roti Massala kip. Lekkere boontjes, krieltjes, roti-kip en een eitje on-top. Als je de maaltijd bestelt krijg je nog enkele tips hoe je je gerecht bij grote honger zou kunnen uitbreiden. Je zou hier bijvoorbeeld nog brood of een tortilla bij kunnen eten. Lekker stukjes afscheuren en deppen in de smeuïge saus. Maar omdat ik inschat dat het gerecht genoeg gaat zijn, besluit ik er niks bij te eten.

Gemak dient de mens
Op de verpakking is gemakkelijk te vinden hoe het werkt. Een kind kan de was doen: verwijder het karton, prik gaatjes in de folie en plaats het bakje in de magnetron. Tot hier herken ik het proces van de kant-en-klaarmaaltijd. Nadat mijn gerecht vier minuten heeft gestoomd in de magnetron haal ik het eruit en neem ik een bord. Vanaf hier heeft MEES Meals iets unieks bedacht. Uit een bakje eten is natuurlijk niet echt smakelijk en het bakje omkiepen zorgt voor een zooitje. De bakjes van MEES Meals hebben echter een folie aan de onderkant, die je gemakkelijk kunt verwijderen. De maaltijd valt direct uit het bakje, in mooie staat, op je bord. Bijna net zo mooi als op de foto’s op de website.

Honger stillen
Het is tijd om te gaan proeven en mijn honger te stillen. Mijn bord is goed gevuld en de kleuren van de ingrediënten doen mij vermoeden dat het gaat om een verse maaltijd. De boontjes zijn zacht, net als het eitje. De roti heeft een lekkere typische kruidige smaak, net zoals ik dat gewend ben van de roti die ik zelf maak. Je proeft dat deze maaltijd vers in elkaar is gedraaid en dat er geen machine aan te pas is gekomen. De portie is voor mij precies goed, niet te veel en ook niet te weinig. Ik ben enthousiast.

Zoals eerder gezegd zou ik normaal gesproken niet snel kiezen voor een kant-en-klaarmaaltijd uit de supermarkt. Sterker nog: nooit. Maar MEES Meals is iets heel anders. Deze maaltijd proeft alsof de chef het net bereid heeft en je het alleen nog even hoeft op te warmen. Ik zou het daarom ook niet direct een kant-en-klaarmaaltijd willen noemen: het geeft het gerecht niet de eer die het verdient. Ik ben blij dat er nog drie maaltijden in de koelkast liggen, wel zo gemakkelijk met een drukke week voor de boeg.

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu