Home > Health > Massaal de Maas in voor het goede doel

Massaal de Maas in voor het goede doel

De actie Swim to Fight Cancer komt dit jaar voor de eerste keer naar Maastricht. De sponsorzwemtocht, die in het teken staat van onderzoek naar kanker, werd in 2018 op 14 locaties in Nederland georganiseerd en bracht in totaal ruim 1,8 miljoen euro op. De Maastrichtse editie is de eerst Swim to Fight Cancer die in Limburg wordt gehouden. De organisatie hoopt dat er in de toekomst meer steden volgen.

Swim to Fight Cancer
Het concept van Swim to Fight Cancer is simpel: als deelnemer betaal je een klein bedrag voor deelname aan de race. Daarnaast wordt van iedere verwacht dat hij of zij ten minste 250 euro ophaalt voor het goede doel (in andere steden is gebleken dat er gemiddeld zelfs 600 euro per deelnemer wordt opgehaald).

Op de dag van de Maastrichtse race op 8 september, zwem je individueel of als onderdeel van een team, een route van één of twee kilometer over de Maas. Welke afstand het wordt, bepaal je zelf. Om deel te nemen aan Swim to Fight Cancer hoef je geen getrainde zwemmer te zijn, maar trainen voor de sponsorzwemtocht wordt wel aangeraden. Daarom organiseert de organisatie zwemclinics en trainingen door professionele zwemmers, voor alle deelnemers.

Doel
De opbrengsten van Swim to Fight Cancer komen ten goede van het goede doel. Hoewel KWF als landelijke partij aan de sponsorzwemtocht gekoppeld is, gaan de opbrengsten van de editie in Maastricht direct naar talentvolle onderzoekers van het MUMC+ in Maastricht die zich dagelijks bezig houden met kankeronderzoek.

In Maastricht zet Boudewijn Zenden, voormalig sterspeler bij FC Barcelona, Chelsae, Liverpool en Olympique Marseille, zich als ‘mascotte’ in voor Swim to Fight Cancer, ,,Eén op de drie Nederlanders krijgt immers kanker. Geld voor kankeronderzoek is dan ook heel hard nodig.’’

Meedoen
Door deel te nemen aan Swim to Fight Cancer, draag je je steentje bij aan een toekomst waarin kanker mogelijk geen dodelijke ziekte meer is, is de gedachte achter de race. Desondanks moet het zondag 8 september een feestelijke middag worden voor zwemmers én publiek. Alle deelnemers ontvangen een badmuts met logo, uniek startnummer, badslippers en herinneringsmedaille. Voor het aanmoedigend publiek wordt er een mooi programma georganiseerd.

Wil jij je steentje bijdragen aan onderzoek naar kanker preventie? Kijk hier voor meer informatie over deelname of sponsoring aan Swim to Fight Maastricht.

Swim to Fight Cancer Maastricht wordt medegeorganiseerd door Mackintosh Branding


____________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu