Home > Health > Marjoleins Health > Mijn agenda gebruik ik ook voor afspraken met mezelf

Mijn agenda gebruik ik ook voor afspraken met mezelf

‘We willen die spa wel. maar we zijn een beetje bang dat we hem na een tijdje niet meer gaan gebruiken. Je weet wel, in het begin is het allemaal nieuw en spannend. Dan gaan we er wellicht elke dag in, ‘s morgens én ‘s avonds. Met de kinderen. Met familie. Met vrienden. Maar dan, na een tijdje, is dat misschien minder. Dan staat die spa daar plaats in te nemen in onze tuin.’

Rustig luister ik naar de (potentiële) klant die voor me staat. Ik laat hem zijn bezorgdheid uiten. Het is niet de eerste keer dat ik dit verhaal hoor. Bij het bedrijf waar ik werk, Gervi, hebben we klanten die ooit enthousiast een (zwem)spa, sauna, infraroodcabine, of fitnesstoestel hebben gekocht. Ons Gervi-team ging de aankoop installeren. Deze werd even frequent gebruikt.

Maar het werd geen blijvende gewoonte. De nieuwe aanschaf werd geen onderdeel van de levensstijl van de koper. Hij stond daar maar. Werd niet gebruikt. En kon dus de ontelbare gezondheidsvoordelen die waren beloofd niet waarmaken.

Daar gaat mijn wellness-hart toch een beetje van bloeden.

Je haalt een fantastische wellness-tool in huis. Daarmee investeer je fors in je gezondheid. Je biedt jezelf en je gezin, een topopportuniteit aan om, dagelijks thuis, een moment van zelfzorg in te lassen. Maar je plukt de vruchten er niet van. Zo jammer…

Dus, wat doe ik, nadat ik het verhaal van mijn klant hed aangehoord? Ik stel hem een paar vragen. Vertel me eens wat meer over hoe je leven eruitziet? Waarom wil je een spa? Wat hoop je ermee te winnen? Op welke momenten zou je de spa willen gebruiken? Hoeveel tijd denk je erin te besteden?

Al gauw kom ik er achter dat de klant, een drukbezette ondernemer, kampt met rugklachten en spanningshoofdpijn. Ook slaapt hij slecht. Hij wil daarom een de spa om zijn slaapkwaliteit te verbeteren en zijn pijnklachten te verlichten. Maar, wanneer en hoelang hij er gebruik van gaat maken, daarover heeft hij totaal nog niet nagedacht.

Hij heeft geen doel en geen plan.

marjolein

Ik denk aan mijn eigen weekagenda waarin steevast de volgende doelen terugkomen: tweemaal met de fiets naar het werk, tweemaal yoga, driemaal een uur intensief sporten, twee keer dertig minuten joggen. Drie keer drie minuten een ijsbad, gevolgd door drie keer tien minuten in de jacuzzi.

Ik deel mijn plan met de klant en leg uit dat ik zo vanochtend al tien minuten hen gejogd en daarna tien minuten in mijn spa heb gezeten heb.

‘Tien minuten’, vraagt hij verwonderd, ‘is dat niet te kort?. Heb je daar wel iets aan?’.

Ik vertel hem over mijn leven als onderneemster. Dat ik voluit voor Gervi ga. Maar toch ook bewust momenten van zelfzorg wil nemen. Mijn ervaring leerde me: wil je iets gedaan krijgen, plan het dan in! Niet alleen heb ik dus een agenda met zakelijke meetings; ook afspraken met mezelf krijgen er een plekje in.

En nee, zo verzeker ik de klant tenslotte, je hebt echt geen zeeën van tijd nodig om rust te vinden. Zeker niet met een spa in je tuin. Na tien minuten bubbelen kun je uit het water stappen als een ander mens.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.