Home > Health > Lomi Lomi: een dans om het lichaam

Lomi Lomi: een dans om het lichaam

Auteur: Ellis Visser

Met enige regelmaat bezoek ik een spa en geniet ik van een massage. Even helemaal niks en alleen maar me-time. In ons drukke bestaan is het erg belangrijk om jezelf die ontspanningsmomentjes te gunnen, vind ik. De ene keer combineer ik de massage met een bezoekje aan de sauna, maar alleen een massage geeft mij ook al die boost ontspanning. Meestal kies ik dan voor een full-body ontspanningsmassage. Van top tot teen los gewreven worden terwijl je langzaam in slaap doezelt. De Lomi Lomi massage is ook een ontspanningsmassage, maar wel een bijzondere. Hoe bijzonder, mocht ik ervaren bij Thermae 2000.

Lomi Lomi
Lomi Lomi, Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar dat is misschien ook niet zo gek. Deze massage is namelijk nog niet zolang geleden overgewaaid uit Hawaii, waar deze massage oorspronkelijk vandaan komt. De Lomi Lomi wordt gegeven met de zachte onderkant van de onderarmen en weerspiegelt de beweging en ritmes van de natuur. In Hawaii is deze massage onderdeel van de traditionele geneeskunde en werd vroeger doorgegeven in families.

Voor het eerst
Op een donkere middag bezoek ik Thermae 2000. Vooral tijdens de donkere dagen vind ik het extra lekker om ontspanning op te zoeken en ben daarom blij om hier te zijn. Ellen, mijn masseuse, ontvangt mij en begeleid me richting de massagekamer. Ze vertelt me dat de Lomi Lomi massage pas geïntroduceerd is bij Thermae 2000. ,,Ik leer graag nieuwe massagetechnieken. De Lomi Lomi massage komt heel dichtbij de kern van de mens en dat vind ik interessant. En het gaat allemaal over verbinden”, licht Ellen toe. ,,Tijdens de massage kom ik in het energieveld van degene die ik masseer en de ontvanger komt ook in mijn energieveld. Door de jarenlange ervaring die ik heb, kan de massage diepgaand zijn en kan ik blokkades wegnemen.”

Het klinkt spiritueel, maar ik kan me er ook wel iets bij voorstellen. Ellen legt me uit wat er gaat gebeuren en vraagt me om ongekleed plaats te nemen op de massagetafel.

     

Aloha
Ellen bedekt mijn lichaam met een kleurrijke doek en bereid me voor door mijn volledige lichaam in te smeren met olie. Veel olie. De olie ruikt een beetje naar citrus, maar is niet overheersend. Deze olie is een belangrijk onderdeel van de massage.

Ellen vertelt me dat het niet zomaar een olie is. ,,Het is Aloha olie, wat staat voor levensadem. Tijdens de massage ligt de focus onder andere ook op de ademhaling. We hebben ons afgeleerd om naar de buik te ademen en middels deze massage probeer ik dit weer terug te brengen. Ik zal daarom ook meerdere keren hard blazen.” Ik word steeds nieuwsgieriger.

 

Oceaan
Ellen strijkt met haar zachte onderarmen mijn rug en schouders. Het zijn lange halen die van mijn bovenrug naar mijn onderrug gaan en soms zelfs mijn heup raken. Ze masseert de spieren, maar het voelt heel aangenaam. Er is geen enkel moment dat haar armen mijn rug niet aanraken en daardoor is ze constant in contact met mijn lichaam. Hierdoor maakt Ellen flink wat meters rondom de massagetafel. Wanneer mijn rug is losgemasseerd, worden mijn armen en benen gemasseerd.

Wat me opvalt is dat de benen gemasseerd worden, maar door de lange halen, soms een hand mijn buik raakt. Daar lig ik op, dus dat geeft een apart gevoel. Ellen vertelt me dat de buik een belangrijk onderdeel is in de massage. In Hawaii geloven ze namelijk dat de buik de ziel van de mens is.

In de bewegingen die Ellen maakt herken ik de oceaan. Soms draait ze met haar onderarm waarin ik de golven herken. Doordat ze soms blaast, lijkt het net of je ontspannen aan een blauwe zee ligt. Echt heel bijzonder wat zo’n massage met je kan doen. Ook de voorkant wordt niet overgeslagen. De binnenkant van mijn benen, armen en nek worden behandeld. Ook hier merk ik dat de buik een centraal punt is. Met haar handen wrijft Ellen over mijn buik en rug tegelijk, hierdoor kom ik volledig tot rust.

 

Regenboog
Wanneer Ellen klaar is word ik wederom bedekt met de kleurrijke doek. Ze maakt de massage af door een denkbeeldige boog te maken over mijn lichaam. ,,Dit is de regenboog en het einde van de massage” zegt Ellen. Ik blijf nog even nagenieten en geef mezelf de tijd om te beseffen wat ik zonet heb meegemaakt. Dit is niet zomaar een massage, maar een helende massage voor lichaam en geest, een reis naar een tropisch oord en een dans op het leven.

Ook een Lomi Lomi massage ondergaan? Vanaf nu is deze bijzondere massage te boeken bij Thermae 2000.

 

_____________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu