Home > Health > Limburgse stichting kijkt naar emotionele kant ziekteprocessen

Limburgse stichting kijkt naar emotionele kant ziekteprocessen

In Limburg is het initiatief genomen voor de oprichting van een stichting die zich onder de titel ‘Stilgezet’ richt op de emotionele en sociale kant van medische behandelingen.

Met name ingrijpende, soms levensreddende medische behandelingen hebben een grote impact op de emotionele balans van een patiënt. Volgens de oprichters moet daar meer aandacht aan geschonken worden.

De stichting Stilgezet gaat verhalen en ervaringen van patiënten bundelen in een boek en op de website stilgezet.nl, die vanaf nu in de lucht is. De stichting is een initiatief van dr. Ehsan Natour, cardio- en vaatchirurg, die vooral gespecialiseerd is in aortachirurgie en werkzaam is het in het hart- en vaatcentrum van het Maastricht UMC+.

„Het is een veel voorkomende menselijke eigenschap dat men bang is voor het onbekende”, zegt Natour. „ Als er iets met je gebeurt, wil je zo snel mogelijk terug naar normaal. Het is dan vaak geen eenvoudig proces om de weg omhoog weer te vinden. Daar willen wij bij helpen.”

In het stichtingsbestuur zit onder meer Jan Smeets van Pinkpop, die als patiënt de nodige ervaringen heeft opgedaan.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu