Home > Health > Lichaamspakking, genieten voor lichaam en geest

Lichaamspakking, genieten voor lichaam en geest

Auteur: Ellis Visser

Deze zomer opende Thermae2000 haar nieuwe Skin & Body care vleugel. Een volledig vernieuwde plek waar je kunt genieten van gezichts- en bodybehandelingen. Eerder mocht ik hier al een gezichtsbehandeling ondergaan (Klik hier wanneer je dit wilt terug lezen). Dit keer mocht ik genieten van een lichaamspakking.

Eerste keer
Nog nooit eerder onderging ik een lichaamspakking en vond het dan ook spannend wat me te wachten stond. Bij binnenkomst werd ik meteen naar de rustgevende wachtkamer geleid. Dat gaf mij de gelegenheid om wat bij te komen van mijn hectische ochtend. Na een paar minuten wachten kwam Claudia, mijn behandelaar, mij ophalen en bracht me naar een behandelkamer met een waterbed. Claudia vroeg mij een keuze te maken uit de verschillende pakkingen: rozen (verzachtend), lavendel (ontspannend) en brandnetel (zuiverend). Mijn keuze viel op de laatste, ik kon naar mijn eigen oordeel wel een zuivering gebruiken. Terwijl ik me uitkleedde maakte Claudia de pakking klaar.


De verschillende pakkingen

Lichaamspakking
Omdat ik nog nooit een lichaamspakking heb gehad, had ik op voorhand al wat ingelezen. Zo ontdekte ik dat er verschillende redenen zijn voor een lichaamspakking, bijvoorbeeld ter ontspanning, ontgifting (detox) of wanneer de huid gevoed moet worden (denk bijvoorbeeld aan een extreem droge huid, cellulitis of eczeem). Bij een lichaamspakking wordt het hele lichaam gemasseerd met een natuurlijk product. Vervolgens ga je ongeveer twintig minuten in een verwarmd bed liggen. Het verwarmde bed zorgt ervoor dat de pakking beter zijn werking kan doen. Tot slot wordt de pakking verwijderd met behulp van een natte doek. Na een afsluitende douche ben je een ontspannen mens.

Genieten
Claudia kwam terug met twee bakjes. In de een zat de pakking met algen en in de andere gedroogde blaadjes brandnetel. Terwijl ik op de rand van het bed zat smeerde Claudia mijn rug in. Daarna mocht ik op het bed gaan liggen en smeerde ze de rest van mijn lichaam in. Daarna strooide ze de gedroogde brandnetel blaadjes over me heen en sloeg de dekens over me heen. Terwijl ik lekker lag, zakte de harde bodem onder me vandaan en dreef ik in een zacht, warm bed. Het warme water omsloot mijn lichaam en ik voelde me volledig ontspannen. Het was zo lekker dat ik twintig minuten later door Claudia moest worden gewekt.

 Herboren
De pakking was volledig gedroogd en moest met behulp van een lauwe douche verwijderd worden. Een heerlijk zacht huidje kwam tevoorschijn. Claudia vroeg me even rustig plaats te nemen in de ontspannen stoelen in de wachtkamer. Goed drinken luidde haar advies, zodat de afvalstoffen goed afgevoerd konden worden. Ik voelde me ook nog steeds gloeien en het was heerlijk om zo nog even na te ontspannen.

Zelfs de dagen erna had ik nog profijt van de pakking. Mijn huid bleef lekker zacht en mijn lichaam voelde gereset. Deze speciale behandeling staat bij een volgend wellnessbezoek wederom op mijn planning. Heerlijk voor lichaam en geest!

Ook een lichaamspakking ondergaan? Dat kan vanaf € 44,50 pp. Klik hier voor de mogelijkheden

_______________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu