Home > Culinair > Horeca in heel Nederland staat stil

Horeca in heel Nederland staat stil

Vandaag vindt de landelijke horeca-actie ‘De horeca staat stil’ plaats. Van 17.00 tot 17.10 uur gingen door heel Nederland horecaondernemers en hun personeel voor hun zaak staan. Gekleed in een witte T-shirts (de kleur van de hoop) heffen zij een leeg glas. Hierbij worden uiteraard de regels van de RIVM in acht genomen.

De Maastrichtse horeca schaart zich met 120 horecaondernemers vol achter dit landelijke initiatief. Om 17.00 uur was deze actie dus heel duidelijk zichtbaar in Maastricht. De ondernemers geven met hun actie aan dat er een concreet plan van aanpak vanuit de overheid moet komen. De nood is dan ook extreem hoog.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

,,Tot nu toe zijn altijd de virologen aan het woord zijn geweest, en dat is ook goed en daar staan wij uiteraard tot op heden ook volledig achter. De gezondheid moet uiteraard altijd voorop staan”, zegt Pascal Baltussen van Brasserie de Dwaze Herder in de Maastrichtse wijk De Heeg. ,,Maar nu komt een tweede fase waarin ook naar economen en horeca-experts geluisterd zal moeten worden. Gebeurt dat niet, dan zal over twee maanden 30 procent van de Maastrichtse horeca niet meer bestaan.”

Zijn visie wordt gedeeld door Tom Hamaekers van Café van Bommel in de Platielstraat. ,,Mening ondernemer heeft het water nu al aan de lippen staan. Als dit nog langer duurt gaan hier ook ontelbare zieken en werklozen uit volgen. Wij verwachten dan ook dinsdagavond van premier Rutte een duidelijk beleid en fasering waaruit blijkt wij weer op korte termijn open mogen, met versoepelde maatregelen die werkbaar zijn in de horeca.”

Er zijn 750.000 werknemers werkzaam in de horeca en evenementensector in Nederland. Het is een sector waar iedereen in zijn leven gebruik van maakt, om te genieten, te ontspannen of om zakelijke redenen. Het kabinet dient nu maatregelen te nemen om deze sector niet verloren te laten gaan, aldus de ondernemers.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu