Home > Health > Hoe Lonneke en Mérou hun stage ervaren tijdens de coronacrisis

Hoe Lonneke en Mérou hun stage ervaren tijdens de coronacrisis

Voor ons als stagiaires is dit een bijzondere tijd om stage te lopen. Ondanks dat wij blij zijn dat wij bij Chapeau Magazine aan de slag mochten, is het toch heel anders gelopen dan dat wij verwacht hadden. In onze eerste weken bijvoorbeeld, toen alles nog ‘normaal’ was, stond bij Chapeau de TEFAF op de planning. Wij als stagiaires hebben veel taken gekregen omtrent de voorbereiding van deze grote kunstbeurs en toen het evenement van start ging mochten wij ook op locatie aanwezig zijn. Pas toen de TEFAF vroegtijdig werd afgelast beseften wij dat dit geen ‘gewone’ stage zou worden. Niet veel later kregen wij het nieuws dat het team van Chapeau de komende weken vanuit thuis ging werken.

Lonneke in thuismodus
En daar zat ik dan, thuis achter mijn laptop om mijn stage voorlopig voort te zetten. Heel onwennig natuurlijk en tegelijkertijd onbegrijpelijk. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden, ‘het went wel, maar het wordt ook saai’. Op kantoor tussendoor even sparren en kletsen met medewerkers hoort natuurlijk ook bij een leuke stage. Dat neemt niet weg dat dat nu niet het geval is, ik vind het fijn om te zien hoe Chapeau Magazine in deze corona crisis er evengoed alles aan doet om de stagiaires een leerzame tijd mee te geven en de begeleiding te geven om de stage af te ronden zoals gebruikelijk. Aan thuiswerken zit natuurlijk ook weer een voordeel, met dit lekkere voorjaarsweer tussendoor even een rondje wandelen om vervolgens weer aan het werk te gaan. Juist ook wanneer je thuis werkt kom je erachter hoe belangrijk online communicatie is en merk je hoe zelfstandig je nu eigenlijk bent.

Als commercieel economie student wilde ik mij bij Chapeau meer verdiepen in de evenementenbranche, daarvoor was ik bij Chapeau op een goede plek. Helaas door deze corona crisis kan ik me daar iets minder op richten, maar ieder nadeel heeft ook zijn voordeel. Bij Chapeau denken ze erg in oplossingen en kan ik mij nu meer gaan richten op de social media kant van Chapeau en ga ik kijken hoe ik mijn bijdrage hierin kan leveren.  Hoe het bedrijf in deze crisis tijd omgaat met de situatie en hoe ze er het maximale uit proberen te halen. Daar heb ik maar 1 woord voor: Chapeau!

Mérou in thuismodus
Lonneke omschreef het goed: ,,Het went nu wel, maar het wordt ook saai”. Daar kan ik mij heel goed in vinden. Steeds meer pas ik het ritme dat ik op kantoor ook heb toe, maar toch is het veel leuker om met iedereen samen te zitten, om te kunnen overleggen. Meer concentratie, je zit in een flow. Wel moet ik zeggen dat ik ook een voordeel heb ondervonden aan deze situatie. Ik moest namelijk een blog schrijven voor mijn opleiding. Dit was nog een opdracht van afgelopen jaar. Omdat ik thuis niet alles kan doen dat ik op kantoor wel kan, heb ik toch wat tijd over. Die tijd heb ik hier perfect mee kunnen vullen.

Tijdens je stage is het de bedoeling dat je gaat aanvoelen hoe het er in het echte bedrijfsleven aan toe gaat. Hoe ervaar je een baan op kantoor, vijf dagen in de week. Dat hebben Lonneke en ik natuurlijk niet volledig kunnen meemaken. Toch leer ik hier misschien zelfs meer van. Stage lopen tijdens een echte crisis. Vóór mijn stage bij Chapeau heb ik het vak ‘crisiscommunicatie’ gevolgd. Hoeveel mensen kunnen nou straks zeggen dat ze alles wat ze geleerd hebben in dit vak zo goed konden toepassen? Ik kan dat in ieder geval wel en daar ben ik dankbaar voor!

Lonneke en Mérou

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.