Home > Health > Hersenschade als thema op Kasteel Vliek

Hersenschade als thema op Kasteel Vliek

Auteur: Jo Cortenraedt

Op kasteel Vliek stond dit weekeinde het thema hersenschade centraal in het kader van het initiatief Hersenstrijd, dat is opgezet door de Meerssense neuroloog en traumatoloog Marcel Ariës, verbonden aan het MUMC+.

Wielrenner Stig Broeckx en andere ‘ervaringsdeskundigen’ spraken over wat zij hebben meegemaakt in relatie tot hersenaandoeningen. Broeckx werd als wielrenner in 2016 tijdens een koers aangereden door twee motoren en maakte een heftige smak. Maandenlang lag hij in coma, zijn revalidatie is nog altijd gaande.  Ook sporter Jelle van Gorkom, die bij de Olympische Spelen bij het BMX’en nog zilver haalde, liep ernstig hersenletsel op en wel tijdens een training op Papendal.

Een derde met een dergelijke ervaring was Nathalie Sieben, voorheen arts-patholoog bij het MUMC+, die in 2006 zwaar ten val kwam toen ze op haar fiets werd aangereden door een auto.

De gesprekken werden gehouden onder leiding van journalist en acteur Wilfried de Jong.

De middag stond in het teken van activiteiten om via het programma Hersenstrijd geld in te zamelen voor nieuwe behandelmethoden.

Fotografie:  Frits Widdershoven

__________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info < 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu