Home > Branded content > Hammer Series 2018: wielrennen voor iedereen

Hammer Series 2018: wielrennen voor iedereen

Tijdens het eerste weekend van juni vindt in Limburg de tweede editie van de Hammer Series plaats. Het event, in Nederland georganiseerd door Extra Leisure, werd in 2017 voor de eerste keer georganiseerd. Rob Frambach is binnen Extra Leisure verantwoordelijk voor onder andere de Hammer Series: „Innovatief aan het concept van de Hammer Series zijn de vernieuwde puntentelling en verkorte wedstrijdduur. Mede door deze vernieuwingen in de wielersport was Hammer Series 2017 een groot succes.” Inmiddels vinden er in Noorwegen en Hongkong Hammer-wedstrijden plaats.

Wedstrijdonderdelen
Het Hammer-format bestaat uit drie verschillende onderdelen. Op vrijdag 1 juni beginnen de wielrenners in Vaals met de zogenaamde Hammer Climb, een bergopwaartse puntenkoers met elf passages langs de finish. De tweede dag wordt de Hammer Sprint, een puntenkoers op vlak parcours, verreden en op zondag vindt de Hammer Chase, een ploegentijdrit, plaats. De laatste twee onderdelen worden op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen verreden. In totaal nemen er zestien teams deel aan de Hammer Series; elk team mag vijf wielrenners inzetten per onderdeel. Vorig jaar ging Team Sky er met de prijs vandoor.

Voor profs én amateurs
Met ingang van dit jaar gaat binnen Hammer Limburg een nieuw concept van start: de Hammer Challenge. Dit concept biedt iedereen ouder dan zestien jaar de gelegenheid om deel te nemen aan Hammer Limburg. Deelnemers van de Hammer Challenge rijden over hetzelfde afgesloten parcours als de Hammer Series. Hiervan worden de klim- en sprintsectie getimed. De Hammer Challenge vindt op dezelfde dag plaats als de Hammer Series. Rob Frambach: „Zo kunnen de amateurs na hun rit uitpuffen met perfect zicht op de profs.”Inschrijven kan voor één of alle drie de onderdelen. Deelnemers van de Hammer Challenge mogen zich meten tegen de klok of elkaar, maar dit moet niet.

Hospitality en business
De Hammer Series zijn een beleving. Door de verkorte wedstrijdduur en vele passages is het geheel ook voor toeschouwers veel dynamischer. Bedrijven kunnen een hospitality-pakket afnemen en het event live vanaf de eerste rij meemaken in een speciaal ingerichte VIP-lounge. „In onze VIP-lounge staan topsport, gastvrijheid, beleving en ondernemen centraal.”

Met de komst van de Hammer Challenge kunnen bedrijven niet alleen in een inspirerende omgeving zakendoen, zij kunnen ook met hun eigen mede-werkers of relaties deelnemen aan de Hammer Challenge. „Een bijzondere manier om samen met je collega’s actief bezig te zijn.”

Meer informatie over de Hammer Series, Hammer Challenge en hospitality tijdens Hammer Limburg is te vinden op www.hammerseries.com 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu