Home > Health > Glenn Wijntjens schrijft boek over zijn strijd tegen levensbedreigende spierziekte

Glenn Wijntjens schrijft boek over zijn strijd tegen levensbedreigende spierziekte

Met het aangrijpende autobiografische boek Een lach met tranen vraagt Maastrichtenaar Glenn Wijntjens opnieuw aandacht voor de progressieve spierziekte Friedreich Ataxie. De volledige opbrengst van het recent verschenen boek gaat naar de door hem opgerichte Stichting Rollen voor Spieren die het onderzoek naar de levensbedreigende spierziekte financieel ondersteunt.

Glenn Wijntjens (41) ontdekt in zijn pubertijd dat hij steeds moeilijker kan lopen en zijn motorische beperkingen toenemen. Als hij 15 jaar is moet hij gedwongen stoppen met voetballen, zijn grootste hobby. Vijf jaar later belandt hij in een rolstoel. Het is het begin van een erg moeilijke periode, die hij dankzij veel en goede hulp van zijn ouders, familie en vrienden is doorgekomen.

Glenn moet leren leven met het feit dat zijn ziekte ongeneeslijk is en zijn kwaliteit van leven alleen maar verder achteruit zal gaan. Wel blijft hij hopen dat er snel een medicijn komt zodat lotgenoten in de toekomst geholpen kunnen worden. Om die reden richt Glenn de stichting Rollen voor Spieren op, waarvan de naam verwijst naar zijn persoonlijke vervoermiddel de rolstoel. Voortdurend zoekt hij de publiciteit om extra gelden te werven. In Maastricht krijgt hij bekendheid als hij samen met vriendengroep “Super-Maan” ‘Vastelaovendsvierder van Maastricht 2017’ wordt. In 2018 nemen zijn vrienden Glenn op sleeptouw bij zijn deelname aan IRONMAN Maastricht 2018. Voor zijn stichting Rollen voor Spieren wordt bij die gelegenheid maar liefst 80.000 euro aan donaties opgehaald.

In zijn boek “Een lach met tranen”  beschrijf Glenn hoe het is om met de vreselijke spierziekte Friedreich Ataxie te moeten leven. Hij beschrijft de leuke en minder leuke momenten. Veel zaken waren waarschijnlijk anders afgelopen als hij gezond was geweest. Maar aan de andere kant zouden vele herinneringen dan nooit gemaakt zijn, beseft hij.

‘Een lach met tranen’ is zaterdag 25 maart gepresenteerd bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Het boek van Glenn Wijntjens blijft er verkrijgbaar. Ook bij supermarkt Plus in Amby en op rollenvoorspieren.nl. is het boek te koop.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.