Home > Health > Gezonder leven

Gezonder leven

Innerlijke rust

Voel je je onrustig of onveilig? Maak contact met je ‘innerlijke zijn’. Ga eens met gesloten ogen op bed liggen en leg je hand op je hart terwijl je in- en uitademt. Luister naar het ritme van je hartslag. Laat jezelf weten dat je er voor jezelf bent en dat alles goed is zoals het is. Nu en altijd.

Niksen

Verplicht een lege agenda. Deze realiteit voelt door de huidige omstandigheden voor velen behoorlijk uitdagend, terwijl niksen in het algemeen juist gezond is en productief maakt. Olga Mecking legt het uit in haar boek Niksen: The Dutch art of luieren. Via Kosmos Uitgevers € 20.nl

Wist je dat…

Broccolikiemen nog gezonder zijn dan de reguliere broccolivariant? Ze bevatten een hogere concentratie sulfurofaan dat ontstekingen tegengaat, het brein beschermt tegen ziekten, de gezondheid van het hart ondersteunt, de huid beschermt tegen straling en zelfs preventief tegen kanker zou werken. (bron: a healthy life)

Oil pulling

Wel eens van oil pulling gehoord? Deze techniek vindt zijn oorsprong in de Indiase gezondheidsleer Ayurveda. Hierbij wordt de mond na het ontwaken minutenlang gespoeld met een eetlepel koudgeperste olie, bijvoorbeeld extra vierge kokos- of sesamolie, die vervolgens wordt uitgespuugd. De olie bindt zich gemakkelijk aan bacteriën en gifstoffen, die zich in de mondholte hebben opgehoopt en op deze manier het lichaam verlaten. Even wennen misschien, maar naast een frisse adem en wittere tanden, zou oil pulling ontstekingsremmend werken en je metabolisme activeren. Tip: spoel zorgvuldig na met water en spuug de olie nooit direct uit in de gootsteen (om verstoppingen te voorkomen), maar in de wc of afvalbak.

Gem

Edelstenen worden in oude gezondheidsleren al duizenden jaren ingezet om de gezondheid te ondersteunen en stimuleren vanwege hun hoge energetische trillingsfrequentie. Leg je een edelsteen in water dan zouden de helende eigenschappen van de steen door het water worden opgenomen. Op basis van deze theorie creëerde Manipura glazen drinkflessen, standaard voorzien van een kristal waarmee je drinkend de voordelen ervaart. Crystal Infusion Gem Water Bottle vanaf € 69 via manipuramala.com 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!