Home > Health > Fysio Bastiaens: zes specialisten vormen samen één überfysio

Fysio Bastiaens: zes specialisten vormen samen één überfysio

Twee jaar terug opende Noor Bastiaens (28) haar praktijk voor fysiotherapie bij Centre Céramique. Inmiddels is Fysio Bastiaens een begrip met vijf vestigingen, twee in Maastricht en drie in de omstreken: Amby, Eijsden en op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

Portret 2
“Onze kracht is dat we verschillende vakspecialismen aanbieden onder één dak”, verklaart de enthousiaste Bastiaens haar eigen succes. “Daarin zijn we tamelijk uniek. Wij redeneren als volgt: je kunt als fysiotherapeut niet van ieder specialisme tot in detail verstand hebben. Daarom kijken wij altijd na een uitgebreide intake welke fysiotherapeut het beste past bij de klacht en de persoon. Dat kunnen ook drie specialisten zijn, die zich beurtelings richten op één aspect van de klacht. Bijvoorbeeld spieren, gewrichten of activiteit.  Daardoor zijn behandelingen ook meestal niet één-op-één gebonden.  Zo creëer je automatisch een second en thirth opinion. Ik zeg altijd: ‘Onze zes fysiotherapeuten vormen samen één überfysio.’”

Specialismen binnen Fysio Bastiaens zijn onder meer sport- en manuele fysiotherapie, medical taping, dry-needling, ouderenzorg en medische trainingstherapie.  In het voorjaar opent weer een nieuwe vestiging, een Sport Medisch Centrum in Eijsden. Daarin levert Bastiaens nog bredere zorg, met onder meer een diëtist, osteopaat, psycholoog en podotherapeut.

Het doel van Fysio Bastiaens is om mensen na een behandeling ook écht klachtenvrij naar huis te sturen. Klinkt evident.  “Maar fysiotherapeuten krijgen regelmatig te horen dat mensen ondanks massages en oefeningen met terugkerende klachten blijven rondlopen”, weet Noor.

Wat haar betreft zit de crux in de juiste diagnose en opsporing van de oorzaak. “Het aanpakken van de oorzaak wordt nogal eens onderschat. Wat ik veel zie, bijvoorbeeld bij schouderklachten, is dat mensen zelfstandig gaan fitnessen met (te) zware gewichten.  Zo versterken ze de grote spieren, de mobilisatoren. Maar ze vergeten de rol van diepere, kleine spiertjes, de zogenaamde stabilisatoren. Ook die moet je trainen, anders creëer je een disbalans  en keren klachten terug.”
Bastiaens 1
Een van de manieren om te voorkomen dat pijntjes blijven opduiken, is dan ook: blijven bewegen. En wel: onder begeleiding! Vandaar dat Fysio Bastiaens recent uitbreidde met sportcentrum Smart Move in de Maastrichtse wijk St. Pieter. “Er was veel vraag naar sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut in onze oefenzaal op Ceramique. Met een sportabonnement trainen onze cliënten nu lekker op St. Pieter. Er is een trainer en sportfysiotherapeut aanwezig voor vragen en aanwijzingen.”

Overigens kan iedereen bij Smart Move terecht voor krachttraining.  Tip van Noor: “Rond St. Pieter zie je veel hardlopers. Ik adviseer ze allemaal om sportspecifieke oefeningen en core stablity training te doen. Want kilometers hardlopen terwijl je nog geen normale squat kunt uitvoeren. Dat is vragen om blessures.”

Voor meer informatie: www.fysiobastiaens.nl  en www.smartmove.nl

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu