Home > Health > Eervol afscheid pastoor René Graat 

Eervol afscheid pastoor René Graat 

Vele honderden de mensen stonden vanochtend langs de wegen in het Heuvelland om afscheid te nemen van de geliefde pastoor René Graat, die op 74-jarige leeftijd overleed aan corona. Op een kar, getrokken door vier paarden, en begeleid door de plaatselijke jonkheden, werd de kist met de overledene door Noorbeek, Terlinden, Reijmerstok en Banholt gereden. Aldaar was de mis alleen toegankelijk voor familieleden.

Bij de verschillende kerken werden erehagen gevormd door diverse verenigingen. Overal werd gepaste afstand tot elkaar gehouden en de stoet werd begeleid door een auto van Handhaving van de gemeente Eijsden-Margraten.

Volgens kerkbestuurslid Michel Rompelberg verliep alles volgens plan. „Op deze manier hebben de dorpsbewoners op een mooie manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare pastoor, zonder de veiligheidsmaatregelen te overtreden. We zijn daar erg blij mee.”

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu