Home > Health > Een gezond gewicht, New Fysic laat zien dat het kan

Een gezond gewicht, New Fysic laat zien dat het kan

In de coronatijd is het weer eens duidelijk geworden: met overgewicht ben je extra kwetsbaar. Daarom raken veel mensen met ‘kilootjes te veel’ weer extra gemotiveerd om daar wat aan te doen.

Afvallen is niet zo ingewikkeld en dramatisch als het lijkt. Als het maar met verstand gebeurt. Het lichaamsgewicht is niet alleen van groot belang voor het fysieke welzijn, maar ook voor het zelfvertrouwen. Bij NewFysic weten ze er alles van. De vestiging in Maastricht is een onderdeel van een landelijk netwerk met 36 vestigingen. Met overal dezelfde methodiek: een persoonlijk voedingsplan met heerlijke gerechten en persoonlijke begeleiding.

Het fraaie pand in de Stationsstraat in Maastricht straalt vooral rust uit en dat is niet voor niks, want stress is een van de boosdoeners als het gaat om overgewicht. Vestigingsmanager Marianne Meesters is relaxed en vooral nuchter van aard. Ze verklapt dat ze regelmatig ‘zondigt’, want ze houdt van het goede leven, inclusief lekker eten en drinken. „Daar houden onze klanten ook van en met lekkere recepten van NewFysic is afvallen daarom allesbehalve een opgave. Een gezond gewicht heeft weinig te maken met diëten”, is haar stelling. „Het gaat om een bepaalde levensstijl. Waarbij je vooral ook van het leven mag genieten.”

Marianne ontvangt cliënten op haar eigen gastvrije en vriendelijke manier. Ze neemt de mensen mee in een andere manier van denken. Geen hocus pocus, maar een logische methode die met de gewenste begeleiding voor praktisch iedereen haalbaar is.

Marianne werkte zelf vele jaren in een sportschool en is zeker voorstander van voldoende bewegen als belangrijke factor voor een gezond gewicht. „Maar het eten vormt de hoofdmoot, daar richten we ons vooral op. Zoals nu met de feestdagen. Natuurlijk mag je dan genieten aan tafel, dat doe ik zelf ook. Maar je hoeft je niet te overeten. En je kunt verstandig koken met heel lekkere ingrediënten, het is maar net hoe je het bereidt.”

 

NewFysic levert online honderden heerlijke recepten en voor de liefhebber is er zelfs een kookboek ontwikkeld met nog meer lekkere dingen. Maar alles in balans. Gerechten samengesteld om elke dag te maken maar ook voor een culinair etentje met vrienden thuis.

„Wij maken de mensen duidelijk dat je niet hoeft te hongeren om goed in je vel te komen. We maken samen een voedings- plan op maat. We kijken hoe we je orgaanfuncties met natuurlijke supplementen kunnen verbeteren, zoals met bijvoorbeeld Omega 3 en multivitaminen die NewFysic heeft ontwikkeld en kwalitatief onderscheidend zijn van wat op de markt in de vorm van supplementen te koop is. Elk advies wordt op de persoon afgestemd omdat onder meer iedereen een andere mate van verbranding heeft.”

Bij NewFysic rekenen ze af met misverstanden alsof koolhydraten en vetten heel ongezond zouden zijn. Het gaat er enkel om welke dat zijn. Je hebt namelijk ook goede koolhydraten.

„We stemmen het voedingsprogramma af met de cliënt. Dat zijn mensen uit alle leeftijdscategorieën. Ze komen uit de wijde omgeving, van Hasselt tot Roermond, van Heerlen tot uiteraard Maastricht. Je ziet ook vaak mensen terugkomen voor een ‘reset’ na bijvoorbeeld een iets te uitbundige vakantie of om een andere reden. We pakken dan de draad samen weer op met doorgaans een spoedig resultaat. De eerste kilo’s vliegen er meestal gauw af, maar het gaat om het volhouden. Dan komt het echt aan op de levensstijl. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, en daarom begeleiden we de cliënt wekelijks. Inderdaad, even op de weegschaal, maar vooral ook motiveren en adviseren. En samen bereiken we dan geweldige resultaten.” Bij NewFysic werken ze met zeer ervaren coaches die deskundige begeleiding bieden om zo de klant optimaal te ondersteunen in het behalen van de gestelde doelen en deze ook te behouden. Afvallen gaat makkelijker wanneer je lekker en gezond kan blijven eten. De persoonlijke touch, afgestemd op de individuele klant. Ook vegans en vegetariërs hebben baat bij deze aanpak. NewFysic maakt afvallen voor iedereen plezierig en haalbaar. Kwaliteit, gezondheid, bourgondisch en een langdurig resultaat, dat is wat NewFysic hoog in het vaandel heeft staan.

Speciaal voor de lezers van Chapeau kun je nu starten met een gezonde levensstijl bij NewFysic: het 4-wekenpakket, van € 142 nu voor € 127. Deze actie loopt t/m februari 2021 o.v.v. ChapeauKerst.

Stationsstraat 16-A, Maastricht (NL) – NewFysic.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.