Home > Health > De succesvolle pelgrimage van de gebroeders Leers

De succesvolle pelgrimage van de gebroeders Leers

Auteur: Maarten van Laarhoven

Voormalig minister en oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers mag zich tegenwoordig gediplomeerd pelgrim noemen. Samen met zijn broer Mike Leers (oud-topman van zorgverzekeraar CZ) vertrok hij op zondag 1 mei op de fiets naar het Spaanse pelgrimsoord Santiago de Compostella. Een tocht van 2500 kilometer die beide broers zonder al te grote problemen wisten uit te rijden.

Behalve een goede reden om er even tussenuit te zijn was de rit een sponsortocht om geld in te zamelen voor de Gerarduskapel in Wittem, die nodig aan renovatie toe is. Via de Facebook-pagina ‘Ga voor Gerardus’ (waar de verrichtingen van de gebroeders Leers van dag tot dag te volgen waren) en andere kanalen werd het publiek opgeroepen de sponsortocht te steunen met een klein bedrag per kilometer.

Op donderdag 16 juni blikken Gerd en Mike Leers in de Gerarduskapel in Wittem terug op de lange rit richting de Spaanse zon. Mensen die de lezing (ontvangst vanaf 19.00 uur met koffie en vlaai) bijwonen, krijgen tevens uitleg over de aanstaande renovatie en worden voorts in de gelegenheid gesteld een kaarsje op te steken. Om 20.00 uur begint de presentatie. In de pauze serveren de beide broers een Gerardusbiertje, waarna het tweede deel van de presentatie volgt. Ook na afloop is er alle gelegenheid om met de twee pelgrims te proosten op de prestatie die zij hebben geleverd.

Gerd en Mike Leers hopen dat de avond – net als de sponsortocht – wat extra centjes in het laatje brengen voor het goede doel waarvoor zij zo hard hebben getrapt. Voor de bijeenkomst, inclusief versnaperingen, vragen ze een bijdrage van ten minste 25 euro per persoon. ,,Dat mag natuurlijk meer zijn, omdat u met uw bijdrage meehelpt aan de restauratie van de kapel”, aldus de uitnodiging voor de avond.

Belangstellenden kunnen hun bijdrage overmaken op NL78 INGB 0006742638 ten name van ‘Gift Redemptoristen’, onder vermelding van ‘Santiago-avond’. Voor wie er nog wat fiscaal voordeel uit wil slepen: het betreft een ANBI-erkende instelling onder RSIN 824119496.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu