Home > Health > CHAPEAU in CANNES

CHAPEAU in CANNES

Auteur: Jo Cortenraedt

Het filmfestival in Cannes, het grootste ter wereld, is vandaag van start gegaan met de film ‘Café Society’ van de bekende regisseur Woody Allen. De film speelt zich af in het New York van de jaren ’30 en deels ook in Hollywood en gaat over liefde en illusies. „Een romantische film”, zo noemde Allen de film zelf vanmiddag. „En die maak ik niet altijd.”

Dat de film buiten competitie meedoet komt omdat Allen niet gelooft in wedstrijden tijdens films. „Er bestaat geen beste film”, zei hij op de persconferentie na afloop. „Wat ik mooi vind, hoeft iemand anders juist niet mooi te vinden. Je kunt een schilderij van Matisse ook niet vergelijken met een Picasso.”

De inmiddels 80-jarige Woody Allen zei zich nog altijd fit genoeg te voelen om films te maken. „Ik eet goed en sport een beetje. Mijn ouders werden tegen de honderd, dus ik heb nog even.”

Overigens stelde niemand in de zaal een vraag over een open brief in de Hollywood Reporter van vandaag, waarin zijn zoon Ronan Farrow (zoon uit het huwelijk met Mia Farrow) het opneemt voor zijn zus Dylan, die haar vader beschuldigd heeft van seksueel misbruik.

Tijdens de persconferentie van de jury van het festival, onder leiding van George Miller, stalen vooral Kirsten Dunst en good old Donald Sutherland de show met hun humor. De laatste zei bij de slotvraag: „ik ben blij dat ik kan gaan, want mijn rug is bevroren door de airco hier.”

Vandaag werd ook bekend dat de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven nog grote plannen heeft. In het laatste weekeinde wordt in de hoofdcompetitie zijn film ‘Elle’ vertoond, maar intussen blijkt hij te werken aan nog drie projecten, waaronder een film over het Franse verzet in de Tweede Wereldoorlog en een film over Christus, over wie hij al eerder een boek heeft geschreven. Verhoeven is op zijn leeftijd dus nog volop actief en denkt nog niet aan pensioen.

Morgen is het groot vuurwerk in Cannes met de film ‘Money Monster’ van Jodie Foster met in de hoofdrol George Clooney en Julia Roberts. Clooney is vaker te zien geweest in Cannes, voor Roberts is het de eerste keer.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!