Home > Health > Bewust van je eigen kwaliteiten

Bewust van je eigen kwaliteiten

Onlangs mocht ik een gastcollege verzorgen voor een gecombineerde groep van mbo’ers-hbo’ers. De professionals van morgen. We spraken onder andere over de vluchtigheid van kennis. Met het duizelingwekkende tempo waarin kennis en hulpmiddelen zich ontwikkelen is veel van wat je ‘weet’ als snel weer achterhaald. Duurzaam van waarde ben je als je de juiste competenties en vaardigheden hebt. Als je in staat bent om met het tempo van kennisontwikkeling om te gaan. Als je mindset flexibel en nieuwsgierig is. En als je je vaardigheden creatief kunt inzetten.

Competenties en vaardigheden zijn ontwikkelbaar. Door simpelweg te ‘doen’ en je bewust te zijn van je eigen kwaliteiten en valkuilen. Vanuit die bewustwording kun je aan de slag met je eigen ontwikkeling. Veel gevarieerde ervaringen opdoen, zo concludeerden we, maakt je carrière steeds waardevoller. Dat opdoen van ervaringen maken we bij Wiertz Company mogelijk. Zowel voor onze vaste collega’s, die veel carrièrepaden kunnen doorlopen dankzij de diversiteit aan oplossingen die we bieden, als ook voor onze flex-collega’s. Hen voorzien we van een variëteit aan opdrachten, waardoor ze continu competenter worden en daarmee waardevoller voor onze opdrachtgevers.

In de markt wordt die behoefte bij kandidaten ook steeds meer zichtbaar. We zien dat terug in de groei van de detacheringsmarkt en de bemiddeling en begeleiding van zzp’ers. Twee activiteiten die we als Wiertz Company nadrukkelijk omarmd hebben. Dankzij ons grote netwerk aan zowel de kandidaten- als de werkgeverskant zijn we optimaal in staat om de ideale match te maken en voor zowel ontwikkeling als vervolgopdrachten zorg te dragen.

Gedurende de ochtend wisselden we dit soort informatie met elkaar uit en zijn we bovendien met de praktijk aan de slag te gaan. In diverse rollenspellen toonden de studenten hun skills en brachten ze het geleerde gelijk in de praktijk. Vooral dat laatste was mooi om te zien.

Het heeft mij weer extra vertrouwen in de aankomende generatie werknemers gegeven. Ik vertelde over kernkwaliteiten en valkuilen, vroeg hen om wat zelfonderzoek te doen en binnen een halfuur konden ze in een rollenspel prima verwoorden hoe ze in elkaar zitten.

Met meer zicht op hun eigen competenties en daarmee klaar voor persoonlijke ontwikkeling en een goede basis voor een succesvolle en flexibele carrière.

Het zou me niet verbazen als we de komende jaren sommigen van hen terugzien om door Wiertz Company gedetacheerd te worden dan wel als zzp’er via onze matching hun opdrachten te vinden. En dan bovendien dankzij de variëteit aan opdrachten zichzelf hard door te ontwikkelen.

Ik wens jullie een mooie toekomst!

CEO Wiertz Company

 

hide auteur

Auteur: Roger Holtus

CEO bij Wiertz Company en soms columnist voor Chapeau

Roger Holtus

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.