Home > Health > Be by Kay van Kayleigh Rutten: een meisjesdroom die uitkwam

Be by Kay van Kayleigh Rutten: een meisjesdroom die uitkwam

Waar mensen over de hele wereld de afgelopen jaren massaal gebruik gingen maken van skincare routines en aanverwante producten, was het voor Kayleigh Rutten ruim twintig jaar geleden al raak. Haar liefde voor het verbeteren en verzorgen van de huid loopt als een rode draad door haar leven én door haar huidinstituut Be by Kay.

Als klein meisje mag Kayleigh Rutten – we schrijven zo’n twintig jaar geleden – met haar moeder mee naar de schoonheidsspecialiste. Wat ze daar ziet, vindt ze zo bijzonder dat ze zeker weet: dát wil ik later ook doen. „Ik vond het intrigerend om te zien hoe iemand met zo veel zorg en zo teder, (huid)problemen kon verhelpen of tot een minimum beperken. Ik heb er nooit over getwijfeld dat ik alles over de huid wilde weten en dat dit mijn vak zou worden.’’

Expert

Als Kayleigh enkele jaren later aan de vakopleiding tot schoonheidsspecialiste begint, leert ze al gauw dat het vak in rap tempo verandert: in aanvulling op de schoonheidsspecialisatie, ontstond het vak van de huidexpert. Waar schoonheidsspecialisten vooral oppervlakkig werk doet, gaat de huidexpert (of huidtherapeut) veel verder. Door dieper in de huid te kijken en daar de behandelingen op af te stemmen, kan de huidexpert problemen beter en langduriger oplossen. „Met het oog op mijn doel in dit vak – mensen helpen en blij maken – besloot ik deze mogelijkheid met beide handen aan te grijpen. Ik leerde alles wat ik kon leren over de huid, en ben eigenlijk nooit meer gestopt. Die drive moet je ook wel hebben: dit vak staat nooit stil.’’

Als gevolg van de continue ontwikkelingen in haar vak, blijft ook het bedrijf dat Kayleigh twaalf jaar geleden oprichtte constant in beweging. Wat begon op de zolder van haar ouderlijk huis, groeide in 2015 uit tot een salon met een ruim aanbod en vier experts en één kliniekassistente in dienst.

Bij Be by Kay is alle ruimte voor nieuwe trends en ontwikkelingen, maar wel pas nádat Kayleigh zich daar grondig in heeft verdiept. Zo biedt het bedrijf inmiddels een totaalpakket van huidverbeterende behandelingen, zoals acne,  bindweefselmassage, peelings en zuurstofbehandelingen aan, maar ben je er ook welkom voor permanente make-up, manicure, pedicure en meer.

Instituut

Op de dag dat Kayleigh haar eigen bedrijf inschrijft bij de Kamer van Koophandel spreekt ze de droom uit om van haar bedrijf ooit een huidinstituut te maken. Een droom die met de opening met de nieuwe locatie van Be by Kay in de zomer van 2023 laat uitkomen.

Het bedrijf is gevestigd in een voormalige paardenstal, in een bosrijke omgeving aan de rand van Gronsveld. Tijdens een grondige verbouwing die ruim twee jaar in beslag nam, creëerde Kayleigh hier samen met architect Roel Slabbers van De Nieuwe Context en zus Rowena Rutten van Maison Rowena een luxe kliniek met een warme sfeer. De authentieke elementen van de paardenstal bleven daarvoor bewaard, maar wel in combinatie met hedendaagse elementen en warme kleuren. In elk van de vier behandelruimtes heerst een rustgevende, huiselijke sfeer.

In deze rustgevende setting geeft het groeiende team onder leiding van Kayleigh behandelingen waarin ze innovatieve technieken en apparatuur combineren met hoogwaardige producten en ontspanning. Met resultaat… hier ga je uitgerust en met een stralende huid weer naar buiten!

Kruisweg 1, Gronsveld (NL) – bebykay.nl

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.