Home > Health > 6 sportieve tips voor op het werk

6 sportieve tips voor op het werk

Auteur: Ellis Visser

Door drukte lukt het soms niet om ten minste drie keer te sporten per week. Ook ik heb er wel eens last van. Ik blok vaste momenten in mijn agenda om te sporten, zodat er geen ontkomen aan is. Ik vind het ook niet erg om te sporten. Sterker nog: ik geniet ervan. Want door sport krijg ik juist meer energie en zit ik beter in mijn vel. Mocht ik een drukke dag hebben, dan zorg ik in ieder geval voor ten minste dertig minuten beweging per dag. Hoe ik dit doe op een werkdag ga ik je nu vertellen. Daarnaast geef ik nog wat tips die jij gemakkelijk kunt integreren in je werkdag.

Vitaliteit
Werkgevers vinden het steeds belangrijker dat hun werknemers gezond en gelukkig zijn. Want gezonde werknemers zorgen voor een laag ziekteverzuim, een betere werksfeer en dus een hogere productie en een gezonde organisatie. Zo zie je dat werkgevers tegenwoordig meer investeren in vitaliteit van hun werknemers. Vitaliteit is hot en dat vind ik een mooie ontwikkeling. Waar je voorheen alleen een goedkoop fitnessabonnement kon krijgen via je werkgever, zie je tegenwoordig steeds vaker dat er een gezonde maaltijd aangeboden wordt in de bedrijfskantine en ontstaan er allemaal initiatieven die de werknemers gezonder en fitter moeten maken. Wat kun je nu zelf nog bijdragen?

Kantoorgym
Als je bijna elke dag zeven uur doorbrengt op een bureaustoel, kun je je wel voorstellen wat dit voor een effect heeft op je lichaam. Niet goed dus. Het is belangrijk dat je regelmatig opstaat en beweegt. Kantoorgym is een goede manier om die beweging erin te brengen. Spreek bijvoorbeeld met collega’s af dat iedereen om de beurt een oefening bedenkt die gedurende één minuut wordt uitgevoerd. Dit kunnen squats zijn, lunges, maar bijvoorbeeld ook buikspieroefeningen of ‘de onzichtbare stoel’. Plezier gegarandeerd.

Rust
Dit klinkt misschien gek, maar kom een half uur eerder naar het werk waardoor je ruimte hebt om wat meer rust te nemen tijdens het werk. Twee keer een kwartier of drie keer tien minuten rust. Even helemaal niks. Dit kan bijvoorbeeld in een ruimte zonder afleiding of op een plek buiten. Je geeft je hersenen even de rust en dit geeft weer heel veel energie voor de rest van de dag.

Fiets
Deze is wel alleen voor de mensen die niet te ver van het werk af wonen. Maar als het ook maar enigszins mogelijk is, ga dan op de fiets naar het werk. Bouw het langzaam op. Start met één vaste dag in de week en bouw dit uit. Afgezien van het feit dat het je fitter maakt, scheelt het ook nog eens in de benzinekosten. Soms biedt de werkgever extra voordelen voor mensen die op de fiets naar het werk komen. Informeer daar eens naar.

Trap
Traplopen is ontzettend gezond. Wanneer je de keuze hebt, neem dan de trap. Doe dit minimaal twee keer per dag en bouw dit ook weer langzaam uit. Ik doe dit altijd heel bewust. Het heeft voor mij ook met mindset te maken. Als ik de trap neem, zeg ik tegen mezelf: Je bent goed bezig, Ellis. Hiermee zet ik de toon voor de rest van de dag.

Stappenteller
Doorgaans heeft bijna iedereen wel een smartwatch die stappen telt of een stappenteller op de mobiele telefoon. Spreek met collega’s een aantal stappen per dag af en doe een wedstrijdje wie als eerste het afgesproken stappen bereikt heeft. Die wint bijvoorbeeld een leuke prijs.

Wandelen
Het is misschien heel verleidelijk om in je pauze in de kantine te gaan zitten met collega’s. Maar ga eens naar buiten en wandel die dertig minuten. Je voldoet direct aan de dertig minuten beweging en dit stukje heeft zoveel gezonde voordelen. Na zo’n rondje doe je heel veel nieuwe energie en inspiratie op voor de rest van de werkdag.

Kortom, kom in beweging, daag je collega’s uit en word samen gezonder en gelukkiger!

__________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu