Home > Health > 5 x beste wandelroutes van Limburg

5 x beste wandelroutes van Limburg

Wat doe je als restaurants en (eet)cafés gesloten zijn en je het beste geen vrienden of familie kunt bezoeken? Je eigen streek herontdekken bijvoorbeeld. En midden in de prachtige Limburgse natuur is dat zeker geen straf!

Vandaag vertellen we je over vijf wandelroutes in Limburg die deze week door Verkeersbureaus.info werden genomineerd tot mooiste wandelroutes van de Benelux.

Kempen-Maaspad

Het pad rond de Limburgse Kempen is in totaal 221 km lang. De GR 561 is een van de meest groene langeafstandspaden in Vlaanderen. Hij start aan de Schaffense Poort in Diest en eindigt op de Sint-Servaasbrug in Maastricht en leidt je langs een aaneenschakeling van natuurgebieden.

Praktisch

Start- en eindpunt: Start in Diest, eindig in het hartje van Maastricht. Uiteraard kun je ook slechts een etappe van de route wandelen.
Afstand: 221 km
Route: Je vindt GR 561 Kempen-Maaspad online.

Krijtlandpad

Het Krijtlandpand leidt je langs de mooiste plekjes in Zuid-Limburg. Het sprookjesachtige Heuvelland, het pittoreske Geuldal, het Mergelstadje Valkenburg, de kastelen van Gulpen en de Maasvallei. En zelfs met de horeca op slot vind je er culinair vertier. Onderweg zijn genoeg mogelijkheden om te stoppen voor een bourgondische take-away.

Praktisch

Start- en eindpunt: Langs de route kan op ieder punt gestart of gefinisht worden
Afstand: 100 kilometer, opgedeeld in zes etappes  Route: Je vindt het Krijtlandpad online.

RivierPark Maasvallei

Deze wandelroute omvatte tot dit jaar ‘maar’ 52 km, inmiddels zijn dat er 137. Een nieuwe lus-vormige route leidt wandelaars langs beide oevers van de Grensmaas.

Praktisch

Start- en eindpunt: Langs de route zijn ruim 15 instappunten te vinden
Afstand: in totaal 137 kilometer, opgedeeld in etappes en mogelijkheid tot afkorten.
Route: Te koop via RivierPark Maasvallei voor 6 euro.

Route des Vins

Je las het vorige week al, deze route heeft het allemaal; fijne afstand (10,1 km), natuur, heuvels en, absoluut niet onbelangrijk, Limburgse wijn. Educatief met informatieborden bij alle vijf de wijndomeinen langs de route.

Praktisch
Start- en eindpunt: Parkeerplaats aan de achterzijde van de H. Cunibertuskerk in Wahlwiller
Afstand: 10,1 km
Route: Volg de gouden bordjes met druifsymbool of check de Route des Vins online

Wandelroute De Groote Peel

De Groote Peel ontwikkelde in het voorjaar van 2020 vier nieuwe wandelroutes. Wandelroutes door Asten en De Peel, niet langer dan 30 kilometer, en uitstekend geschikt voor een meerdaags verblijf in Asten. Elk van deze vier routes laat een ander stukje typerend lokaal landschap zien. Al wandelend de streek écht beleven dus.

Praktisch
Start- en eindpunt: Divers
Afstand: Divers
Route: Check de ontdekkaart van De Groote Peel online

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.