Home > Geen categorie > Zweit veur Leid 2014

Zweit veur Leid 2014

Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar zal er voor de twintigste keer ‘gezweit’ worden. Zweten voor een goed doel, met een vaste route door de binnenstad van Maastricht en honderden deelnemers, waaronder grote namen zoals Sevagram en het Universiteitsfonds Limburg.

 

Voor het eerst sinds Onno Hoes burgemeester is, is hij aanwezig bij Zweit veur Leid. En niet zomaar: hij lost namelijk het startschot, dat vorig jaar gedaan werd door ex-trainer van het nationaal voetbalelftal Bert van Marwijk. Maar dit jaar is een bijzonder jaar. Zweit veur Leid viert namelijk het feit dat dit, in het jaar 2014, alweer de 20e editie is. Alhoewel de formule een beetje is veranderd door de jaren heen, is toch het beste uit het verleden bewaard gebleven. Nu trekt Zweit veur Leid namelijk nóg meer deelnemers dan voorheen (de schatting is dat er zo’n 1000 deelnemers zijn) en staat niet meer één doel centraal, maar is er plaats voor maximaal drie goede ‘Leid’ doelen! Deze worden aangedragen door maatschappelijke parterorganisaties. Zo rennen de werknemers van Sevagram bijvoorbeeld voor HART VOOR DE WIJK, Supportersclub MVV Maastricht voor Overgewicht Buitenspel, het Universiteitsfonds Limburg voor Nooit Meer Bang Limburg en de Lions voor Wigwamvakanties. Ook scholen, studentenverenigingen en bijvoorbeeld sportverenigingen mogen meedoen. Het uiteindelijke doel: samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor de goede doelen!

Route Zweit veur Leid

Als je meedoet, hoe werkt het dan? Deelnemers kiezen de manier waarop zij hun persoonlijke prestatie gaan neerzetten. Het vaste circuit door de binnenstad is 4 kilometer, maar je mag zelf weten of je 1, 2 of 3 rondjes doet. Zolang je maar op iedere post een stempel krijgt, ter controle, en de finish haalt waar je een lekker drankje krijgt. Motivatie onderweg is er ook genoeg, met naast het juichende publiek ook verschillende bands die met hun swingend ritme iedereen aan het bewegen krijgen! 

Schrijf je hier in voor Zweid veur Leid of lees meer over het evenement.


 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.