Home > Geen categorie > Zomerparkfeest gaat voor duurzaam

Zomerparkfeest gaat voor duurzaam

Zomerparkfeest

Het Zomerparkfeest in Venlo is het eerste festival in die gemeente dat werkt met groene stroom.

Het initiatief komt van het Zomerparkfeest dat af wilde van de vervuilende dieselaggregaten. De afgelopen jaren hebben ze ook steeds minder brandstof verbruikt door aggregaten slim te koppelen, maar dit jaar zijn de aggregaten grotendeels vervangen door een stroompunt met vaste groene stroom. Hiervoor werd een transformatorhuisje ontwikkeld dat groene stroom gaat leveren.

Hiermee ondersteunt het Zomerparkfeest, samen met EvenBestaatNiet, Mondiaal Platform Venlo, FAIRliefd en Gemeente Venlo de Milenniumdoelen: Internationale basisafspraken voor een betere wereld. 

Tijdens het Zomerparkfeest dat donderdag begint, is 80 tot 90 procent van de stroom groen.

Hiermee probeert stichting Zomerparkfeest ook meteen de gouden “Green Key” te verdienen, het keurmerk voor organisaties in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid. 

Ook andere evenementen zoals de Venloop en Stereo Sunday kunnen vanaf volgend jaar gebruikmaken van de duurzame stroom in het park.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.