Home > Geen categorie > Zilveren Jubilieum Nieuwjaarsconcert

Zilveren Jubilieum Nieuwjaarsconcert

Het Nieuwjaarsconcert in Mheer krijgt een zilveren lijstje vanwege een jubilerende dirigent. De Koninklijke Harmonie St.Cecilia uit Mheer viert aanstaande zondag het 25-jarig dirigentschap van Fried Dobbelstein, met bijzondere muzikale gasten zoals Brigitte Heitzer.

 

Entreekaartjes (€10, inclusief champagne en wafel) zijn nog te verkrijgen via harmoniemheer@hotmail.com of telefonisch onder het nummer 043-4571369. Klik hier voor meer info.

In 2013 heeft dirigent Fried Dobbelstein zijn 25e jaar afgerond. Een mijlpaal die niet veel dirigenten weten te bereiken en dan ook nog eens in eigen dorp, met Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer! Om die reden zijn er voor het traditionele nieuwjaarsconcert dan ook bijzondere gasten uitgenodigd. 

KUUB

Cabaretgroep KUUB brengt een mix van cabaret en muziek en zal voor vele humoristische en hoogstaande muzikale momenten zorgen. De groep is afkomstig uit het Brabantse Beek en Donk en de muzikanten komen uit de gelederen van Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning; een ander orkest van Fried Dobbelstein.

Brigitteheitzer 0

De tweede gast stond al enige tijd op het wenslijstje van harmonie én dirigent. We hebben het over de musicalster uit Noorbeek die we allemaal zo goed kennen sinds “Op zoek naar Evita”: Brigitte Heitzer. Ondanks haar drukke programma en optredens in de musical “50 tinten, de parodie”, heeft Brigitte tijd kunnen vrijmaken om, begeleid door het harmonie-orkest uit Mheer, enkele nummers te komen zingen!

Fried Dobbelstein 2013Kl

Alleen al vanwege de gastmuzikanten mag je het concert niet missen. Toch is er ook nog een andere belangrijke reden: het zilveren jubileum van dirigent Fried Dobbelstein. Zijn jubileum zal als een rode draad door het gehele programma lopen met allerlei verrassingen voor zowel de jubilaris als voor de bezoekers.

Na afloop van het concert krijgt iedereen de gelegenheid om de jubilerende dirigent te feliciteren. Sowieso zullen ook de wafels en champagne dit jaar niet ontbreken en zal er samen getoast worden op het nieuwe jaar. 

Het 31e Nieuwjaarsconcert vindt plaats op zondag 12 januari in de harmoniezaal, aanvang is 14.30 uur, de zaal gaat open om 14.00 uur. Kaartjes kosten €10,- inclusief een glas champagne en een wafel in de pauze (kinderen tot 12 jaar € 5,-). 

Over Fried Dobbelstein

Fried Dobbelstein is in 1961 geboren in Mheer. Aan het Conservatorium te Maastricht studeerde hij onder meer Piano en Schoolmuziek; verder studeerde hij HAFA-directie bij Sef Pijpers, welke opleiding hij cum laude afsloot in 1988. Sinds 1988 is Fried Dobbelstein dirigent van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer en met dit orkest werd hij in 1999 LBM kampioen in de superieure afdeling en in 2000 Nederlands kampioen. Tijdens het WMC 2009 verzorgden zij een fantastisch cross-over concert en in oktober werden zij met 94,92 pnt kampioen tijdens het bondsconcours van de LBM. Sinds 1992 is hij als dirigent verbonden aan de fanfare St. Joseph uit Meers en van 1993 t/m 2003 was Fried Dobbelstein ook dirigent van de Koninklijk Erkende Fanfare Maasbracht-Beek, waarmee hij op het WMC in 1997 de wereldtitel in de concertafdeling behaalde. In 2002 heeft hij met dit orkest op uitnodiging het Bevrijdingsconcert aan de Amstel in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Beatrix verzorgd. Verder is hij chef-dirigent van de Bläser Philharmonie Süd-West, een Duits orkest bestaande uit muziekstudenten. Sinds augustus 2007 is hij de nieuwe chef-dirigent van harmonieorkest Wilhelmina Glanerbrug, uitkomend in de concertafdeling, 7 december 2008 behaalde hij met hun de oranje wimpel (96 pnt) in de concertafdeling. Sinds januari 2010 is hij de nieuwe chef-dirigent van harmonieorkest Oefening en Uitspanning Beek en Donk. Ook is hij actief als gastdirigent in binnen- en buitenland (Duitsland, Spanje,Letland), o.a. het “FKKL Bereden Wapens”, verschillende regio-orkesten en geeft hij directieles aan jonge dirigenten. Hij is verder lid van de repertoriumcommissie en technische commissie Kunstfactor (Utrecht) en functioneert regelmatig als jurylid. In de overige tijd is hij kerkorganist en parttime muziekleerkracht in het bijzonder onderwijs. Vanaf september 2009 is hij als hoofdvakdocent HaFaBra Directie verbonden aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Tevens is hij als gastdocent verbonden aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem. Zie hier voor meer informatie.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!