Home > Geen categorie > Zien:

Zien:

Auteur: Elise Crutzen

Pauline Bisscheroux van Atelier Pauline hield gisteren voor de eerste keer ooit een hoedenshow, in haar atelier in Maastricht. Tientallen vrienden, trouwe klanten en familieleden mochten erbij zijn. Chapeau ook.

Gistermiddag twee uur, in een chique en historisch pand aan de Cortenstraat 1A nabij het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht, vulde Pauline Bisscheroux haar zondagmiddag eens totaal anders in. In het schilderachtige pand hield ze een hoedenshow.

In haar show werd duidelijk wat haar signatuur is, en hoe goed ze haar vak beheerst. Pauline maakt ingenieuze creaties, enerzijds klassiek (verfijnde stoffen, luxueuze kleuren) en anderzijds extravagant (theatrale silhouetten, verrassende details). Ze inspireren en sluiten volledig aan bij de thematiek. Zo gaat de collectie ‘Limburg 200’ over oer-Limburgse elementen zoals de das, het Savelsbos, de maretak, de vos en de vuursteen en mergel. De elementen vertaalde ze zachtjes, heel subtiel en charmant. Nee, geen echte das op het hoofd, wel iets dat met enige verbeelding in de buurt komt.

In de serie ‘Japan’ toont Pauline hoe zeer ze de smoktechniek beheerst, een van haar specialiteiten. Niet veel later schalden uit de luidsprekers de hits van Madonna en Lady Gaga, waarmee Pauline de vermogende klanten liet zien welke hoeden door eerdergenoemde sterren zoal worden gedragen. Het betrof een collectie van de gerenommeerde hoedencréateur Eric Javits, die Pauline naast haar eigen creaties inkoopt. Buiten de excentriekere modellen ontwerpt Pauline inmiddels ook hoeden voor bruiloften en meer casual hoeden, op aanvraag van haar klanten. Ideaal voor als je nog niet zo’n hoedendrager bent.  –

 

Meer over de nieuwe voorjaarscollectie van Atelier Pauline? Kijk dan op de website of ga naar haar zaak, Cortenstraat 1A, 6211 HT te Maastricht


chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.