Home > Geen categorie > Wine & Dine

Wine & Dine

De volmaakte wijn-spijs combinaties zijn in de betere restaurants aan een forse opmars bezig. Je ziet ook steeds vaker dat restaurateurs en wijnhandels de handen ineen slaan om hun gasten het beste van twee werelden voor te zetten. Maar liefst twee Wine & Dine Events vonden afgelopen week plaats in gerenommeerde restaurants, in beide gevallen begeleid door kwaliteitswijnen van Goessens Professionals in wine uit Maastricht. Plaats van handeling voor de eerste Wine & Dine was op 19 november ‘Beluga loves you’ van sterrenkok Hans van Wolde. Enkele dagen later was het de beurt aan restaurant De Pastory in Cadier en Keer van Alain en Natalie Vermeulen om hun gasten te verwennen met een diner met wildgerechten, ook begeleid door Goessens-wijnen en ook onder de noemer Wine & Dine.

Beluga loves you

Pierre Yves Colin en zijn witte Bourgognes vormden het stralende middelpunt van het Wine & Dine Event in ‘Beluga loves you’. Chefkok Hans van Wolde had vier bijzondere gerechten bereid bij de wijnen van Colin, die is uitgeroepen tot de beste wijnmaker van de Bourgogne. Een van zijn wijnen staat zelfs in de Top 100 van het toonaangevende Amerikaanse wijnblad The Wine Spectator. Daar kun je dus mee thuis komen. De Franse wijnboer was in Maastricht op uitnodiging van Goessens Professionals in wine, die zijn wijnen in Nederland aan de man brengen bij de betere restaurants.

Voorafgaand aan het smaakvolle diner kreeg Colin de gelegenheid om zijn exclusieve Bourgognes jaargang 2011 voor te stellen, waarbij de Meursault en de Chassagne Montrachet het meeste indruk maakten. Hans van Wolde was zeer verguld om een topwijnmaker als Colin in zijn sterrenzaak langs de Maas te mogen begroeten. “Pierre Yves Colin is een fenomeen. Een even grote eer als dat je iemand als Alain Ducasse in je zaak mag begroeten. Het was voor mij een bijzondere uitdaging om bij zo’n exquise wijnen bijpassende gerechten te bereiden.”

De Pastory

Vrijdag 22 november organiseerde Restaurant De Pastory in Cadier en Keer in samenwerking met Goessens Professionals in wine  ook een Wine & Dine event, dat helemaal in het teken stond van het wildseizoen. De mooie wildgerechten van chef-kok Mathijs Koonen werden omlijst met een aantal fraaie Rhône-wijnen van Goessens. Tom Schmeitz van Goessens gaf nuttige uitleg over de wijnen. Top of the bill hier was een 2010 Chateauneuf-du-Pape van Château La Nerthe, die mooi matchte met het hoofdgrecht hertenkalffilet. Een bijzondere dessertwijn (2010 Muscat Beaumes de Venise, Domaine de Durban) werd geschonken bij het chocolade-dessert met walnoot ijs. Voor de vierde keer organiseerden Alain en Natalie Vermeulen samen met Goessens dit bijzondere Wine & Dine event, dat uitliep op een heus diner-dansant. Tot in de kleine uurtjes werd er nog gedanst op de eigentijdse klanken van een deejay.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.