Home > Geen categorie > Wijnrestaurant op het Land komt terug

Wijnrestaurant op het Land komt terug

Auteur: Maarten van Laarhoven

Het was even spannend of de stikstofcrisis roet in het eten zou gooien bij de vergunningsaanvraag, maar dat lijkt bij nader inzien toch niet het geval. Wijnrestaurant op het Land, het succesvolle initiatief dat Limburg opnieuw op de kaart zette als wijnregio van de toekomst, krijgt dit jaar een tweede editie. Drie weken lang – van 9 mei tot en met 1 juni – kan weer volop genoten worden van de mooiste regionale wijn-spijscreaties met een regionaal karakter.

Wijnrestaurant op het land wordt dit jaar niet – zoals in 2019 – gehouden op het terrein van wijnbedrijf Hoeve Nekum aan de Nekummerweg, maar op een andere locatie. Deze bevindt zich aan de Mergelweg, niet ver van de Belgische grens. Wel biedt het voorziene tijdelijke paviljoen – net als vorig jaar – uitzicht op de wijnranken op de hellingen van de Louwberg, waar de wijngaarden zowel de toonaangevende Maastrichtse wijnbedrijven Hoeve Nekum als de Apostelhoeve zich bevinden. Met deze twee bedrijven wordt dan ook volop samengewerkt.  

Vorig jaar mocht het pop-up-restaurant – verspreid over drie weken – zo’n 3000 gasten verwelkomen. Net als tijdens de vorige editie is het tijdelijke restaurant geopend voor zowel lunch als diner. Op het terras, met ongeveer 70 zitplaatsen, zal men wederom kunnen genieten van de zonsondergang en het uitzicht op de Limburgse wijnranken. Het pop-up-restaurant krijgt net als in 2019 een stijlvolle, landelijke ‘boerensjieke’ en moderne uitstraling en inrichting. Uniek voor Maastricht en Zuid-Limburg, stellen de initiatiefnemers Annaline en Patriek Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis uit Maastricht en FrenkTheuns & Co.

Voor de uitvoering en organisatie wordt exclusief samengewerkt met Roy Packbier van The PEPr Company uit Maastricht. Diverse regionale wijnboeren en Wijnrestaurant Mes Amis zorgen voor de aanvoer van de lokale wijnen.

Het culinaire deel wordt ingevuld door het Maastrichtse restaurant Mes Amis. Deze zaak week vorig jaar uit naar de Limburgse wijnranken in verband met een ingrijpende verbouwing van het eigen historische pand aan de Tongersestraat. Maar het initiatief heeft zoveel handen op elkaar gekregen, dat de organisatie er bijna niet meer omheen kon.

Mes Amis blijft gedurende Wijnrestaurant op het Land dan ook gewoon geopend, zegt Annaline Doelen van Mes Amis. De Ambassadrice van de Limburgse Wijngaardeniers is verheugd dat het idee dit jaar een vervolg krijgt. ,,Was het initiatief vorig jaar uit nood geboren; dit jaar willen we iets terugdoen voor Maastricht en de omgeving. Gasten komen niet alleen uit de regio, maar uit het hele land en zelfs uit België en Duitsland We laten zien dat regionale producten bestaansrecht hebben en dat het heel goed mogelijk is om te werken met korte ketens, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid, want daar moeten we de komende jaren met zijn allen naartoe. Daarnaast is Wijnrestaurant op het Land ook voor de gemeente Maastricht een unieke kans om te laten zien hoe mooi Maastricht is, niet alleen het centrum, maar ook daarbuiten.”    

Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.wijnrestaurantophetland.nl

____________________________________________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu