Home > Geen categorie > Wijn op z’n Frans

Wijn op z’n Frans

Julia Neumann, van Julienne Vins Fins, breidde onlangs haar assortiment wijnen uit met de Domaine de la Provenquière. De presentatie hiervan was op een bijzondere locatie, met een bijzondere gast…


In Banholt, nabij het bourgondische Maastricht, ligt in een vleugel van de carréboerderij “de Zwarte Roodstaart” de wijnopslag en wijnboutique van Julia Neumann. Haar aanbod bestaat uit eenvoudige en complexe wijnen afkomstig van kleine producenten, die Julia zelf omschrijft als “de schatten van mijn ontdekkingsreizen door traditionele wijngebieden als Elzas, Bourgogne en Bordeaux”. En deze passie, het ontdekken van nieuwe wijnen, is nog volop in bloei!

Daarom, toen ze haar assortiment besloot uit te breiden met de Domaine de la Provenquièrewilde ze hier een speciale happening van maken. Ze koos als locatie het Maastrichtse restaurant Au Coin des Bons Enfants en organiseerde hier een wijnavond. Dit onder het gezelschap van speciale gasten zoals Robert Smeets (Hair Science Institute), Michel Ramakers (Café de Wolwaag), Karin Hermens (Het Wijnstation), Gaston Raeven (Kallen Raeven Accountants & Fiscalisten), George Taselaar (Au Coin des Bons Enfants) en natuurlijk ook haar man Martino Neumann (professor Dermatologie Erasmus MC Rotterdam). 

Daar in de “Au Coin”, dat zelf ook een rijke wijnkelder heeft met ruim 350 soorten wijn, presenteerde niet Julia, maar madame Françoise Hivert – van het schitterende wijngoed Domaine de la Provenquière in de Pays D´Oc – de wijnen. Ze was er speciaal voor naar Maastricht gekomen! Zo vertelde Françoise dat de Vermentino zeldzaam is in Frankrijk en dat de Achilleus de toplijn is van hun imposante wijnkasteel. 

Wil je meer weten over Julienne Vins Fins? Lees dan nu hier verder.

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.