Home > Geen categorie > Wie wordt burgemeester van Maastricht?

Wie wordt burgemeester van Maastricht?

Deze week zou de naam naar buiten komen van degene die in de smaak is gevallen bij de gemeenteraad van Maastricht om burgemeester te worden. Een hele rij namen zijn al voorbij gesneld.

Laten we eens drie kanshebbers tippen, eens kijken of we dan doel treffen:

Petra Dassen – Housen. Burgemeester van Beesel, echtgenoot van Roger Dassen, een van de internationale bestuurders van Deloitte. Lid van CDA. Doet het goed in Noord-Limburg.

Roger van Boxtel, De oud-minister (D66) heeft roots in Maastricht en kan, met een beetje inspanning, het dialect nog aardig spreken. Dat komt goed uit bij de sleuteloverdracht.

Annemarie Penn – te Strake. Procureur-generaal in Den Haag, maar woonachtig in Maastricht. Was hier in het verleden onder meer hoofdofficier van justitie en vice-voorzitter van de rechtbank. Was informateur bij de laatste college-formatie in Maastricht. Echtgenote van Olaf Penn, de vermaarde hartchirurg die tegenwoordiger aanvoerder is van de seniorenpartij.

Via Facebook kunt u, in een reactie van dit bericht, een voorkeur geven aan een van deze mogelijke kandidaten en zelf een alternatief aandragen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.