Home > Geen categorie > Whisky Barrel

Whisky Barrel

Aan exclusiviteit geen gebrek bij Whisky Barrel.

 

De whisky speciaalzaak van Dave Dassen en Donné Hogenboom herbergt een zeldzame collectie topwhisky’s uniek voor de regio.

De jonge Maastrichtenaar opende in december 2012 zijn eigen whiskyspeciaalzaak aan het Molenweideplein in Lanaken. Sinds de opening weet een groeiend aantal liefhebbers de sfeervolle zaak te vinden voor een nadere kennismaking met de wereld van vloeibaar goud.

“Whisky als geldbelegging”, het klinkt als een bizarre uitspraak maar het gezicht van Dave verraadt dat hij bloedserieus is. “Whisky wordt onder kenners wel het nieuwe goud genoemd”, zo legt de zaakvoerder uit terwijl hij langs de flessen met de meest uiteenlopende vormen en exotische namen wandelt. “Neem deze fles hier, is een whisky van dertig jaar oud. Die is zo exclusief dat de fles ieder jaar meer waard wordt. De waardestijging van topwhisky’s is te vergelijken met die van topwijnen en anders dan bij wijn, blijft de kwaliteit van whisky tot in lengte van jaren gegarandeerd gehandhaafd. Whisky in het hogere segment is een uitstekende investering.”

Whisky barrel is één van de 15 exclusieve verkooppunten welke The Dalmore Whisky mag aanbieden.

 

Dave weet waarover hij spreekt, maar realiseert zich ook dat whisky op de eerste plaats een drank is om van te genieten. “Natuurlijk blijft genieten van whisky op de eerste plaats staan en ik heb hier een assortiment dat iedereen die kwaliteit weet te waarderen zal aanspreken.”

In de rekken prachtige namen van peperdure merken met schitterende etiketten, maar Dave is wars van snobisme. “Een goede whisky hoeft helemaal niet onbetaalbaar te zijn. Ik heb bijvoorbeeld al een goede blend whisky van 17,50 euro. Ik zal ook geen heel exclusieve whisky verkopen aan een beginnend drinker want whisky moet je leren waarderen. 

Ondertussen is het assortiment uitgebreid  met cognac, port en likeuren, en voor de feestdagen brut en champagne, maar de richtlijn is en blijft vooral kwaliteit.”

Praten over whisky, proeven, ervaringen uitwisselen, wie er met Dave aan begint, riskeert een lange zit want hij is bezeten van het vloeibare goud en wil maar al te graag zijn kennis delen met belangstellenden. “De gesprekken met klanten inspireren me. Ervaringen uitwisselen over whisky, dat verveelt nooit. Dan merk je pas hoe rijk de wereld van whisky is.”

Whisky Barrel, Molenweideplein 82, Tel. 0032-89-248714.

Open van di. t/m za. 10.00 tot 18.00 uur.

www.whiskybarrel.be

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu