Home > Geen categorie > Werken aan teambuilding?

Werken aan teambuilding?

Teambuilding is altijd een goed idee. Des te meer nu we onze collega’s een hele tijd niet hebben kunnen zien is zo’n activiteit een welkome afwisseling! Je kunt dit op veel verschillende manieren aanpakken. In dit artikel vind je de leukste ideeën op het gebied van teambuilding.

 

Samen sporten

Een makkelijke manier om snel de teamspirit te verbeteren is door samen te gaan sporten. Je kunt natuurlijk met je collega’s afspreken om na het werk samen te gaan hardlopen of om naar de sportschool te gaan. Als werkgever kun je echter ook de mogelijkheid overwegen om sporten op de werkvloer mogelijk te maken. Dit is een fenomeen dat steeds bekender wordt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het ervoor zorgt dat je personeel een stok achter de deur heeft om te gaan sporten en dit zorgt – uiteindelijk – weer voor productievere werknemers. Laat bijvoorbeeld een personal trainer komen die je personeel twee uurtjes per week lekker laat sporten. Hier krijgt je personeel veel energie van en ze blijven fit. Tegelijkertijd zullen ze samen aan het groepsgevoel werken! Een win-winsituatie dus!

 

Survivalrun

Wil je dat sporten naar een hoger niveau tillen, schrijf je dan – als team – in voor een survivalrun. Er worden weer steeds meer van dit soort evenementen georganiseerd, en behalve dat je mensen productiever worden van de beweging, is zo’n groepsactiviteit ook enorm goed voor de teambuilding. Zo’n survivalrun, denk aan Mudmasters of de Strong Viking Obstacle Run, is er immers vaak op gebaseerd om samen de finish te halen. En dat doe je ook het beste als je onderweg goed samenwerkt. Maak het extra leuk door doppers met logo van het bedrijf uit te delen zodat je personeel wat te drinken heeft tijdens de survivalrun. Ook kun je het groepsgevoel nog meer vergroten en t-shirts en petjes bedrukken met de namen van je personeel, zodat jullie echt een team vormen.

 

DISC-training

Is je personeel niet zo sportief? Dan kun je ook andere manieren bedenken om elkaar beter te leren kennen. Zo heb je bijvoorbeeld de DISC-training. Bij een DISC-training wordt het personeel vooraf gevraagd een uitgebreide vragenlijst in te vullen om er zo achter te komen bij welke van de vier persoonlijkheidsprofielen hij of zij hoort. Bij ieder profiel hoort een bepaalde kleur en tijdens de training (die vaak een hele dag in beslag neemt) zal een professional samen met je personeel gaan kijken hoe jullie elkaar – op basis van het profiel dat bij ze hoort – kunnen aanvullen tijdens jullie werkzaamheden. De training bevat ook speloefeningen waardoor de verschillende persoonlijkheden meteen duidelijk naar voren komen. Geen betere manier om elkaar te leren kennen!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu