Home > Geen categorie > Wereldberoemde McLaren in Maastricht

Wereldberoemde McLaren in Maastricht

Van 8 t/m 11 januari 2015 kunnen bezoekers weer genieten van de mooiste en meest exclusieve klassieke voertuigen in de Benelux en alles op het gebied van onderdelen en automobilia tijdens InterClassics & TopMobiel 2015 in MECC Maastricht.  In samenwerking met de Jaguar Daimler Club Holland wordt het 80-jarig bestaan van het Engelse merk gevierd.

De organisatie kondigde een week geleden al aan dat er meerdere beroemde wedstrijd jaguars te bewonderen zijn. Aan het indrukwekkende lijstje klassiekers kan nu ook de komst van de wereldberoemde McLaren (Marlboro) M26 worden toegevoegd. 

De McLaren M26 is een formule 1 wagen ontworpen door Gordon Coppuck voor het McLaren Team om de verouderde M23 te vervangen. De McLaren werd bestuurd door James Hunt. Hunt behaalde drie overwinningen in Duitsland, de Verenigde Staten, Japan en scoorde ook nog twee andere podium plaatsen. Twee andere overwinningen in Oostenrijk en Canada gingen verloren door problemen met de auto terwijl Hunt wel de races leidde. Aan het einde van het seizoen behaalde McLaren 69 punten wat resulteerde in een derde plaats in het constructeurs kampioenschap De McLaren M26 is een van de pronkstokken op het Grand Prix Classics paviljoen.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.