Home > Geen categorie > Welkom in Zuid-Limburg

Welkom in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend om de steden Maastricht en Valkenburg, maar ook vanwege het prachtige landschap, de Bourgondische cultuur en de Euregionale ligging. Geniet hier van het leven en geniet van ons landschap, onze activiteiten en onze Euregio.

Geniet van ons landschap

In het golvende landschap ligt het “Heuvelland”, met nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. Het is de ideale omgeving om te fietsen en te wandelen. Een heel netwerk van fiets- , wandel-, mountain-, ruiter- en menroutes naar keuze, is hier door Routepunt Zuid-Limburg uitgezet. De routes leiden door bossen, water, beekdalen, holle wegen en hooggelegen plateau’s. Zelfs mountainbiken door mergelgrotten is mogelijk. Het noordelijk deel van het Heuvelland is daarnaast rijkelijk bezaaid met prachtige kastelen, bijzondere molens en de meest uiteenlopende religieuze gebouwen.

 

Geniet van onze activiteiten  

Limburg is de ideale fiets- en wandelregio bij uitstek. Zowel voor de recreatieveling die onderweg van de panorama uitzichten wil genieten, als voor de sportieveling die de echte kuitenbijters wil overwinnen. Wie op zoek is naar spiritualiteit, is in Limburg ook aan het juiste adres! Hier vindt men een indrukwekkende natuur maar ook een rijk religieus erfgoed. En niet te vergeten volop culturele evenementen, attracties, historische & hedendaagse bezienswaardigheden en faciliteiten op het gebied van wellness. Shoppen kan in Maastricht, het Designer Outlet in Roermond, de grootste meubelboulevard van Europa in Heerlen of in de kleinere steden. Kortom, activiteiten voor jong en oud!

 

Geniet van onze Euregio

Het Hart van Europa wordt gekenmerkt door vier verschillende regio’s: Zuid-Limburg; Belgisch Limburg; Provincie Luik en Staedteregion Aachen. Een regio met 4 verschillende talen, mentaliteiten, architectuur, cultuur, natuur en gastronomie op steenworpafstand. Zo is het bijvoorbeeld maar maximaal 1 uur rijden naar de internationale cultuursteden Luik, Hasselt en Düsseldorf.  

Nieuwsgierig? Kijk op www.vvvzuidlimburg.nl

Graag tot ziens in Zuid-Limburg!

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.