Home > Geen categorie > Weerter Sterrendiner

Weerter Sterrendiner

Weert viert dit jaar uitbundig het feit dat graaf Willem van Horne op 5 mei 1414 marktrechten toekende aan de Middenlimburgse plaats. Sindsdien mag Weert zich stad noemen. Ter gelegenheid van Weert 600 jaar stad werd op 13 en 14 mei een zes Michelinsterrendiner georganiseerd in de Paterskerk, niet geheel toevallig in vroeger tijden de burcht waar de Graven van Horne resideerden.

In dit historische decor presenteerden de Weerter chef-koks Soenil Bahadoer, Pascal Jalhay, Jan Marrees en Emmanuel Mertens elk een ‘signature dish‘ voor honderden gasten, die hadden plaats genomen aan lange tafels, sfeervol verlicht door kandelaars. De bijzondere gerechten werden begeleid door exquise wijnen van Léon Colaris uit Weert, met zorg geselecteerd door Colaris-directeur Ruud Heuvelmans.

De feestvreugde werd nog verhoogd door de presentatie van het bijzondere kookboek ‘Buitengewoon tafelen met zestig Bourgondische Weertenaren’, een gezamenlijke productie van auteur Josseline de Gruijter-Bos en fotograaf Bruno de Regge. Hierin worden zestig bijzondere Weertenaren in woord en beeld geportretteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan televisiekok Alain Caron, bekend van Masterchef. Hij was duidelijk verguld met het boek en complimenteerde en passant de Weerter chefkoks met hun gastronomische  topcreaties. Kortom, Weert werd positief op de kaart gezet als een culinaire pleisterplaats van allure.

Joop Braakhekke genoot ook van de culinaire hoogstandjes van zijn Weerter vakgenoten. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.