Home > Geen categorie > Week van de Smaak

Week van de Smaak

Van 14 tot en met 24 november staat Vlaanderen weer achter de kookpotten tijdens de ‘Week van de Smaak’.

Dit jaar geeft  ‘Water en Vuur’ als thema vorm als ankerpunten. Ze verwijzen naar de essentie van koken: roken, stomen, stoken, braden en bakken. Maar ook tippen ze de vis, de zee, koffie en jenever, bier en kraantjeswater,… Tegenstellingen die al-dan-niet verzoend kunnen worden. Dit keer is Brussel stad van de Smaak, maar in alle provincies lopen tal van acties, bbq’s, kookwedstrijden enz.

Bijzonder is de Smaakboot, een barge, die vaart vanaf Zeebrugge tot Hasselt. Aan boord culinaire lekkerbekken, topchefs, een sommelier en een witloofboer, die samen zorgen voor een smaakvolle boottrip. Wie meer info wil over de 700 activiteiten die plaatsvinden tijdens de Week van de Smaak, verwijzen we naar de website: www.weekvandesmaak.be

 Op de foto vlnr: Liesbeth Beyen (directeur Hotelschool Hasselt ) , Jacques Collen (Academie Streek Gastronomie), Karolien Mondelaers (schepen van cultuur Hasselt).

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.