Home > Geen categorie > Vliegspectakel op de Beekse luchthaven

Vliegspectakel op de Beekse luchthaven

Vliegveld Beek staat op zondag 14 september voor het tweede jaar in het teken van snelheid en stunts tijdens het voor Limburg en omgeving uniek evenement Beek for Speed. Bezoekers krijgen de gelegenheid om op platform C van het vliegveld getuige te zijn van spectaculaire fly by’s en een indrukwekkend grondprogramma met motorstunt- en trialshows, kartracing en een Porsche autoshow.

“Door nauwe samenwerking met de organisatie van de Belgische Luchtmachtdagen krijgen we in september nog veel meer vliegtuigen te zien boven Beek dan vorig jaar. Om ruimte te hebben voor al deze vliegtuigen start het programma al om 10 uur. Onder de daar aanwezige ruim 40 vliegelementen uit maar liefst 17 landen bevinden zich ook de wereldbekende Patrouille de France en de Nederlandse en Belgische luchtmacht met o.a. de Apache helicopter en diverse F16’s. Beek for Speed is ook dit jaar weer een evenement voor de hele familie en daarom gratis toegankelijk en daar zijn we erg trots op”, aldus Burgemeester Krewinkel.

Het grondprogramma belooft ook weer een waar spektakel te worden. De arena wordt omringd door tribunes voor nog beter zicht op de acts met motoren, minibikes, demo slowly sideways, raceauto’s, karts en als topact de Britse Top Gear stuntrijder en wereldrecordhouder Paul Swift.

Diverse luchtvaart gerelateerde bedrijven rondom het vliegveld zetten hun deuren deze dag speciaal open voor publiek  Bij Samco Aircraft Maintenance zie je technici werken aan vliegtuigen en is er een tentoonstelling van modelvliegtuigen. Hetr Aviation Competence Centre van Leeuwenborgh Opleidingen houdt ook open dag en hier kunnen bezoekers op de foto met een F16 of staand in een straalmotor. Tegen betaling is het ook mogelijk mee te vliegen met een Cessna, helicopter of een Antonov vliegtuig.. 

Beek for Speed biedt een fascinerend entertainmentprogramma van 10.00 tot 18.00 uur met vliegtuigen, motoren, karts, en auto’s, waarbij bezoekers ogen en oren te kort zullen komen. Kinderen kunnen zelf racen op miniquads.

Het evenement is gratis toegankelijk voor maximaal 15.000 toeschouwers op platform C van de luchthaven.

 

Bekijk het volledige programma op www.beekforspeed.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.