Home > Geen categorie > Vikingen

Vikingen

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

‘Vikingen’ is de titel van de nieuwe prestigieuze dubbeltentoonstelling in het Provinciaal Gallo-Romeins Museum te Tongeren en het Centre Céramique in Maastricht. Een groots opgezet project dat een mooi overzicht biedt over het Vikingbestaan in Scandinavië en ver daarbuiten. Voor een keer staan de Vikingen niet alleen als brute plunderaars centraal, maar focust men ook op hun familieleven, het harde werk op de boerderij en de belangrijke rol van de vrouw. Ook hun kunstzinnigheid en mysterieuze godenwereld krijgen volop aandacht. Uiteraard blijft de aandacht op de kloeke mannen die onbevreesd de zeeën afschuimden en via de Maas, Rijn en de Schelde ook onze streken bereikten. Nog te zien tot 15 maart 2015 en nu al een aanrader! Chapeau was op de opening.

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!