Home > Geen categorie > Vierde editie Tour d’au Four

Vierde editie Tour d’au Four

Auteur: Janneke Grolleman

Terwijl afgelopen weekend de Siberische kou weer om de hoek kwam kijken, hing er in de Akerstraat in Hoensbroek bij hét woon- en lifestyle evenement Tour d’au Four een warme sfeer. In de luxueuze showroom van Au Four werd de vierde editie van Tour d’au Four gehouden. Zo’n zeshonderd gasten lieten zich een weekend lang informeren over de laatste trends op het gebied van wonen en lifestyle. Benieuwd welke trends je de komende tijd kunt verwachten? Je leest het in deze blog.

Keukens – Au Four
Zelf liet ik me tijdens mijn bezoek aan Tour d’au Four inspireren door de nieuwste keukentrends. Naast de nog altijd, populaire witte keuken wordt er tegenwoordig steeds vaker voor een (mat) zwarte keuken gekozen. Afgezien van het feit dat de mogelijkheden met een zwarte keuken eindeloos zijn, heeft zwart ook een luxe uitstraling. Zo spotte ik afgelopen weekend in de showroom van Au Four een matzwarte keuken met een speciale anti-vingerafdruk eigenschap.

Ook zag ik verschillende woonkeukens, want de woonkeuken is nog altijd hot en happening. Een openhaard of aquarium in combinatie met een mooie keuken. We zullen in de toekomst dan ook zien dat deze keuken het overneemt van de traditionele, afgezonderde keuken. Door middel van een woonkeuken wordt er een plaats gecreëerd waar het hele gezin gezellig samenkomt.

Ik maakte niet alleen kennis met de zwarte keuken en de woonkeuken, maar ook met de verschillende materialen waar de keukens van zijn gemaakt. Zo zag ik keramiek met marmerlook en een greeploos corian werkblad in hoogglans. Ik sprak Paul Mackus – directeur Au Four – over de opzet van de showroom. ,,Het gaat ons niet om het laten zien van oneindig veel keukens in onze showroom, maar om de verschillende materialen waar de keukens van zijn gemaakt. Iedere keuken heeft weer iets unieks, eigenzinnigs en bijzonders”, aldus Mackus.

Verder kregen de bezoekers tijdens de kookdemonstratie van ATAG, uitleg over de populaire combi-stoomoven. Een nieuwe soort oven waar de hete stoom je eten geleidelijk aan kookt zodat waardevolle vitamines en mineralen behouden blijven.

Woninginrichting – Rob Stassen
Naast de keukentrends zijn er nog genoeg andere trends op woongebied. Rob Stassen toonde afgelopen weekend onder andere de laatste trends op het gebied van vloerkleden. Een vloerkleed met rijke structuren zoals een geknoopt vloerkleed van wol. Stijltip: ga voor een lichte kleur vloerkleed, zodat het helemaal past bij het voorjaar. Ook de schapenvacht in natuurlijke tinten zien we dit seizoen veelal terug. Comfort, natuur en structuur zijn de kernwoorden.

Beeld & Geluid – Jack Waayen
Door Jack Waayen liet ik me tijdens Tour d’au Four informeren over de nieuwste gadgets. Ik kreeg uitleg over de nieuwste trend op het gebied van tv’s, namelijk de design tv. De zogenaamde LG Oled tv: een tv én schilderij in één. Hang hem aan de muur, kies je favoriete afbeelding en zodra je de tv uitschakelt blijft deze afbeelding zichtbaar en lijkt het net een schilderij.

Vloeren – Bloemen Parket
Bloemen Parket vertegenwoordigde de vloeren tijdens Tour d’au Four. Ingrid Bloemen nam me mee en toonde mij de visgraatvloer. De visgraatvloer is een tijdlang uit de gratie geraakt, maar hij is terug van weggeweest. Een tijdloze klassieker met een moderne knipoog.

Verbouwingen – Moonen Bouw
Moonen Bouw gaf het afgelopen weekend alle geïnteresseerden advies over nieuwbouw, verbouw, aanbouw/uitbouw, maar ook tuinaanleg en interieur. In de bouw zijn er anno 2018 genoeg trends. Zo zie je steeds meer beton, niet alleen aan de buitenkant van je huis maar ook in het interieur. Wat dacht je van een betonnen vloer of muur? Ook zien we donkere houttinten en natuurlijke materialen met structuur veelal in het interieur terug.

Meubels – Berden Design
Ook bij de meubels van Berden Design zag ik afgelopen weekend de trend ‘natuurlijke materialen’ meerdere keren voorbijkomen. Zo spotte ik een zachte fauteuil met koeienvacht. Een andere interieurtrend is: color blocking. Een trend die vrolijkheid én lef uitstraalt.

Mooi om te zien hoe bovenstaande, regionale partners elkaar hebben gevonden en door middel van Tour d’au Four de mensen uit de regio op de hoogte willen brengen van de laatste woon- en lifestyle trends.

Welke trend is jouw favoriet?

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu