Home > Geen categorie > Verrassende marketingstrategieën voor je bedrijf

Verrassende marketingstrategieën voor je bedrijf

Als je al een langere tijd ondernemer bent, kan het zijn dat je uitgekeken bent op de traditionele marketingstrategieën. Daarom is het slim om je doelgroep af en toe te verrassen met een andere marketingstrategie. In deze blog een aantal verrassende marketingstrategieën die jij kunt inzetten om echt op te vallen en indruk te maken bij je doelgroep. Zo til jij je onderneming namelijk naar een hoger niveau!

 

Groot, groter, groots

Mensen krijgen dagelijks ontelbaar veel advertenties te zien. Reclameborden langs de snelweg, posters in bushokjes en zelfs op social media krijg je veel reclame te zien. Daarom is het belangrijk om echt op te vallen door adverteren eens op een andere manier aan te pakken. Een unieke en verrassende vorm van markeeting waarmee je ongetwijfeld opvalt, is guerilla marketing. Het is een manier om aandacht te trekken, wat niet ieder bedrijf op deze manier durft te doen. Guerilla marketing gaat om het onverwachte. Denk hierbij aan een flashmob, maar ook kan het gaan om een bijzonder en uniek schilderij midden op straat. Deze vorm van marketing wekt nieuwsgierigheid op en zorgt ervoor dat de boodschap goed binnenkomt bij de ontvangen. Het valt op, en daardoor valt jouw bedrijf ook op. Bovendien kan een slimme manier van guerilla marketing ervoor zorgen dat de actie van jouw bedrijf online viraal gaat. Zo krijgt je bedrijf dus een nog groter bereik.

Personalisatie

Klanten krijgen is één ding, klanten behouden is minstens net zo belangrijk. Dit doe je door te laten merken dat je ze echt waardeert en naar ze luistert. Neem feedback en kritiek altijd serieus en zorg voor een goede klantenservice. Pak ook bijzondere gelegenheden, zoals verjaardagen aan, om gepersonaliseerde geschenken op te sturen. Denk hierbij aan bedrukte mokken met je bedrijfslogo en een persoonlijk kaartje om de ontvanger te feliciteren. Maar ook gaat het bij personalisatie om de persoonlijkheid aan de kant van het bedrijf. Mensen willen weten dat ze echt met een persoon contact hebben, omdat ze dan het idee hebben dat ze echt gehoord en gezien worden. Ook zijn persoonlijke marketingboodschappen slim om in te zetten. Door advertenties aan te passen op het koop- en/of zoekgedrag van de klant, vergroot je de kans dat ze bij jouw bedrijf komen als ze iets nodig hebben.

 

Influencer samenwerking

Influencers zijn de nieuwe BN’ers. Veel mensen, vooral jongeren, kijken tegen ze op. Zoals de term al zegt, beïnvloeden ze een hele grote groep. Hierbij gaat het onder andere om koopgedrag. Als je een samenwerking aangaat met een influencer, wil je natuurlijk wel dat het oprecht overkomt. Zo kun je ook een relatiegeschenk cadeau doen aan iemand die een connectie heeft met jouw bedrijf. Denk hierbij aan kopjes bedrukken met je bedrijfslogo en eventueel een naam of leuke spreuk erop, die past bij de influencer in kwestie. Vervolgens kan deze persoon deze merchandise gebruiken op zijn of haar social media. Op deze manier geef je je bedrijf een creatieve boost en weet je zeker dat je opvalt bij je doelgroep.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.