Home > Geen categorie > Verantwoord ondernemen prijs

Verantwoord ondernemen prijs

De Limburgse bierbrouwer Gulpener heeft gisteravond de MVO Nederland Award voor maatschappelijk verantwoord ondernemen gewonnen. Zowel het publiek als de jury wezen het familiebedrijf aan als de onderneming die in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van duurzaam ondernemen. Juryvoorzitter Jan-Peter Balkenende: “Gulpener staat door haar integrale benadering van people, planet en profit model voor wat in de 21e eeuw van een bedrijf mag worden verwacht.” 

Bierbrouwerij Gulpener nam het initiatief voor lokale afspraken met boeren vanuit de overtuiging dat het ‘gesleep’ met grondstoffen onverantwoord is. Gerst, tarwe, rogge, spelt en hop worden door Gulpener niet ingekocht op de wereldmarkt, maar in de regio. De boeren worden door Gulpener begeleid bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Van akkers waarvan de grond uitgeput is, worden wandelgebieden gemaakt. Gulpener gebruikt alleen duurzaam opgewekte energie en heeft twee eigen waterbronnen. Het water dat na productie overblijft, wordt gereinigd en opnieuw ingezet. Op sociaal vlak laat Gulpener consequent zien dat er in dit bedrijf ook plaats is voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast worden de streekbewoners via tal van activiteiten nauw bij de brouwerij betrokken en steunt Gulpener het lokale verenigingsleven zeer actief.

MVO Nederland award
De MVO award is een eenmalige prijs om het tienjarig jubileum van MVO Nederland te vieren. De award is een onderscheiding voor het bedrijf dat in de afgelopen 10 jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Een jury van 9 duurzaamheidsexperts heeft een lijst van 8 genomineerden gemaakt waarop het publiek vervolgens kon stemmen. 

Gulpener, tapijtfabrikant Interface en De Vegetarische Slager eindigden op basis van ruim 4.000 publieksstemmen op respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats. De jury nam het overtuigende publieksoordeel over en riep Gulpener, dat 44% van de stemmen kreeg, uit tot winnaar. 

Juryvoorzitter Balkenende en directeur John Halmans van Gulpener zijn dinsdagavond 2 december te gast bij RTL Late Night.

Gulpener Logo 2014

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.