Venlo

Gistermiddag 21 november werd in Eindhoven bekend gemaakt welke twee steden de komende twee jaar zich de Beste Binnenstad van Nederland mogen noemen. Een prijs voor de Grote Stad, de andere voor de Middelgrote stad

In de categorie ‘Middelgrote Steden’ – waarvoor nodig een binnenstad met 200 tot 325 winkels – won een stad uit het Zuiden, namelijk: Venlo. Daarmee versloeg het Zaandam en nam het de titel van Hoogeveen over. In de groep ‘Grote Steden’ (meer dan 325 winkels) ging Hofstad Den Haag met de titel ervan door en won het daarmee van Amsterdam.

Deze verkiezing, inmiddels voor de zesde keer gehouden, vond plaats in Eindhoven, de voormalig Beste Binnenstad van Nederland. Het geheel werd georganiseerd door Organisator Platform Binnenstadsmanagement, in samenwerking met onder meer de Nederlandse Raad van Winkelcentra, Vastned en Stenden Hogeschool. Aan welke criteria de steden moesten voldoen? Onder andere: de ontwikkeling van het verblijfsklimaat, de leegstandbestrijding, het toekomstperspectief (of het toekomstbestendig is) en het voorzieningenaanbod.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.