Home > Geen categorie > Veel belangstelling voor derde Limburgs Streekdiner

Veel belangstelling voor derde Limburgs Streekdiner

Op de Hotel Management School in Maastricht vindt maandag 18 november de derde editie van het Limburgs Steekdiner plaats. De opbrengst van de benefietdiner, dat wordt georganiseerd door de Stichting La Saison Culinaire de l’Euregio, komt geheel ten goede aan de Voedselbank Limburg Zuid. Voor de avond is nog een aantal kaarten beschikbaar. Volgens de organisatie zijn de reacties ook dit jaar weer overweldigend.

Deelnemers aan het diner krijgen na afloop geen rekening gepresenteerd. In plaats daarvan doneren ze vooraf een bedrag van 75 euro, wat neerkomt op de waarde van de inhoud van een voedselpakket. Dit pakket bevat zo’n 70 items die lang houdbaar zijn. De Voedselbank Limburg-Zuid heeft juist aan dit soort producten de grootste behoefte.

Het Limburgs Streekdiner wordt verzorgd door zes bekende Zuid-Limburgse chefs, te weten: Hans Snijders en Gilbert von Berg van Château Neercanne, Ralph Hermans van Rantrée, Servais Tielman van Beluga Loves You en Otto Nijenhuis en Guido Le Bron de Vexela van Château Sint Gerlach. Het diner, dat zoveel mogelijk is samengesteld op basis van Limburgse steekproducten, wordt wederom geserveerd in restaurant Refresh van de Hotel Management School in Maastricht. De avond wordt in stijl opgeluisterd worden door a capella-band Route 66.

De meewerkende chefs, de hotelschool, de optredende artiesten en de mensen in de bediening werken aan de avond mee, zonder dat zij daar een vergoeding voor ontvangen. Ook de ingrediënten voor het diner gratis ter beschikking gesteld. Bij droog weer is de ontvangst tussen 18.00 – 18.30 uur op de binnenplaats van Teaching Hotel Château Bethlehem (THCB). Pascal Lahaij, chef van Restaurant l’Etoile is de culinaire gastheer de avond.

Alle informatie over de benefietavond en het bestellen van een voedselpakket – waarmee je feitelijk een plekje aan een van de tafels koopt – is te vinden op de site van La Saison Culinaire. Wie op 18 november niet aanwezig wil zijn, maar toch de Voedselbank wil steunen, kan ook een half voedselpakket doneren.  

Fotografie: Harry Heuts
____________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu