Home > Geen categorie > Valkenburg in top-10 Europese kerstmarken

Valkenburg in top-10 Europese kerstmarken

Valkenburg is zoals elk jaar ondergedompeld in een vrolijke kerssfeer. Maar dit keer hebben de feestelijkheden heen extra dimensie gekregen: gisteren is bekend geworden dat de kerstmarkt in het Geulstadje door een Europees publiek is verkozen tot een van de tien mooiste kerstmarkten in Europa. In de Kerstmarktentop-20 die jaarlijks wordt gepubliceerd door de toeristische website Europeanbestdestinations.com, prijkt Valkenburg op een trotse negende plaats. De gemeente Valkenburg aan de Geul doet het daarmee beter dan onder andere Trier (plek 11), Praag (12), Keulen (17), Leipzig (18) en Bratislava (19). Op de eerste plaats staat overigens Boedapest, gevolgd door Wenen en Gdansk.        

Door de erkenning mag Valkenburg een jaar lang een speciaal logo voeren (‘European Best Christmas Markets 2020’), waarmee het kan laten zien Kerststad Valkenburg een kersbestemming van formaat is.

Volgens Visit Valkenburg – de voormalige VVV – is de spanning de afgelopen dagen om te snijden geweest, aldus woordvoerster Iris Bakker. ,,De competitie was hevig met slechts tien dagen van online stemmen om de ranglijst van beste kerstmarkten in Europa te bepalen. Kerststad Valkenburg kreeg 12.022 stemmen. Publiek uit 116 landen stemde mee en de website werd 350.000 bekeken. Valkenburg zal een jaar lang aan miljoenen reizigers worden getoond en vanaf nu een veel gegoogelde kerstmarkt worden.”

_____________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu