Home > Geen categorie > Valkenburg Europese kerststad 2018

Valkenburg Europese kerststad 2018

Auteur: Maarten van Laarhoven

In Valkenburg hebben ze, in aanloop naar de feestdagen, een extra reden om zich op de borst te kloppen. Een internationale jury onder leiding van José Maria Gil Robles (twee decennia geleden een paar jaar voorzitter van het Europees Parlement) heeft deze week besloten de gemeente Valkenburg aan de Geul een speciale kerst-award toe te kennen.

In de categorie: ‘gemeenten tot 100.000 inwoners’ werd Valkenburg, samen met de Noord-Spaanse stad Medina de Rioseco, gekroond tot ‘European City of Christmas 2018’. Valkenburg staat daarmee definitief op de Europese kaart van kerststeden, zo meldt de gemeente trots. ,,De gemeente, VVV Zuid-Limburg en de stichting Kerststad Valkenburg zijn blij met deze prijs. Toekenning van de award is de kroon op de jarenlange inzet van velen om van Valkenburg een veelzijdige, unieke, gezellige, gastvrije en veilige kerststad te maken.”

Met de toekenning van de prijs wordt Valkenburg opgenomen in een Europees netwerk van kerststeden die een groot imago als kerststad hebben opgebouwd. Dat netwerk wordt in 2018 verder uitgewerkt en gestalte gegeven.

De uitreiking vindt plaats op 20 december in Maastricht. Een vertegenwoordiging van de overkoepelende stichting Kerststad Valkenburg, de VVV Zuid Limburg en de gemeente zullen de prijs in ontvangst nemen. Deze drie organisaties vormen al jaren lang de partners die Kerststad Valkenburg handen en voeten  geven. 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu